Foto: LETA

Kultūras ministrijas (KM) rīcībā pašlaik vēl nav informācijas par ministrijas budžeta audita secinājumiem, kas attiektos uz ministrijas resoru, taču pēc secinājumu saņemšanas no Finanšu ministrijas KM tos izvērtēs, apgalvoja ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

KM atbalsta Finanšu ministrijas (FM) sākto izdevumu pārskatīšanu.

Kā šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), veicot ministriju budžeta auditus, FM "atradusi" papildu 50 miljonus eiro. Ministrijas šo naudu varēs izmantot savām nākamā gada prioritātēm.

Nauda ministriju budžetā "atrasta" dažādās pozīcijās, tostarp saistībā ar to, ka kritušās enerģijas cenas, kā arī novērsta funkciju dublēšanās. Pēc ministres teiktā, viena no lielākajām summām atrasta Izglītības un zinātnes ministrijā.

Vizule skaidroja, ka Kultūras ministrijai prioritāras ir vairākas valstiski nozīmīgas jomas, tostarp Latvijas valsts simtgade, kas ir starpnozaru prioritāte, līdz ar to tā ir iespēja stiprināt sabiedrības līdzdalības un pilsoniskās sabiedrības attīstības jomu. Šajā kontekstā ministrija arī saskata iespēju, ciešāk sadarbojoties valsts un pašvaldību sektoriem, stiprināt nevalstisko fondu un Valsts kultūrkapitāla fonda darbību.

Starp KM prioritātēm ir arī nacionālās informācijas telpas stiprināšana, kultūras infrastruktūras attīstība, atalgojuma konkurētspējas veicināšana kultūrizglītībā kopējā pedagogu atalgojuma modeļa kontekstā un radošo industriju sektora attīstība, jaunu atbalsta iespēju ieviešana, izmantojot iespējas piesaistīt Eiropas Savienības fondu līdzekļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!