Foto: Ieva Romaško/Andrejs Strokins/Nauris Veiss/Mārcis Baltskars
Ar īsti rudenīgi bagātīgu kultūras pasākumu klāstu aizritēja septembra pēdējā nedēļa, ar joni ieskrienot oktobrī un arī dzestrākos laika apstākļos. Aizvadītajā nedēļā ar vērienu tika nosvinēta šī rudens lielākās pašmāju filmas "Mana brīvība" pirmizrāde, Dailes teātra trupa godināja un pieminēja teātra ģēniju Pēteri Pētersonu, bet jubilejas turnejas uzsāka gan grupa "Auļi", gan "Dzelzs vilks". Liepājas mākslas forumā satikās balsis, idejas un notikumi no visas pasaules, bet Rēzeknē – atklāta sarkanajai krāsai mākslā veltīta izstāde ar darbiem no Rotko muzeja kolekcijas. Par šiem un citiem spilgtiem kultūras notikumiem iepriekšējā nedēļā – 10 fotogalerijās.

Pie skatītājiem nonāk šī rudens lielākā pašmāju filma "Mana brīvība"

Ar padomju stagnācijai gadiem un Atmodas laikam atbilstošiem rekvizītiem, uzkodām un dzērieniem aizvadītajā nedēļā pirmizrāde tika svinēta šī rudens lielākās pašmāju filmas "Mana brīvība" pirmizrāde. Filma, kuras pamatā ir stāsts par Atmodas laika žurnālisti un politiķi Itu Kozakeviču, ir režisores Ilzes Kungas-Melgailes pirmā pilnmetrāžas spēlfilma. Galvenajā lomā redzama Dailes teātra aktrise Ērika Eglija-Grāvele, bet citus nozīmīgus Atmodas laika aktīvistus spēlē aktieri Gints Grāvelis, Mārtiņš Upenieks, Ilze Ķuzule-Skrastiņa un citi.

Filmas pirmizrāde notika "Forum Cinemas", pulcējot gan filmas radošo komandu, gan kino nozares kolēģus, gan arī atbalstītājus un medijus. Jāatgādina, ka ar šīs filmas seansu tika "Forum Cinemas" tika atklāta "Delfi LUX auditorija", bet turpmāk "Delfi Plus" abonentiem trešdienās būs iespēja "Forum Cinemas" repertuāra filmas apmeklēt par puscenu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!