Zekelmana Holokausta centrs (Zekelman Holocaust Center), kas atrodas Detroitas tuvumā, ASV Mičiganas štatā, ir pārveidojis muzeja ekspozīciju, lai novērstu apmeklētāju iespēju uzņemt fotogrāfijas pie nacistu uniformām un pārfokusētu uzmanību uz genocīda upuriem, nevis varmākām, vēsta ASV laikraksts "The New York Times".

Nacistu žesti pie Hitlera portreta

Muzeja darbinieki pamanīja, ka skolēni, kā arī citi muzeja apmeklētāji pasākuši uzņemt pašbildes pie nacistu uniformas, uz kuras pleca redzams Hitlera Trešā reiha karogs jeb liela svastika uz sarkana fona.

Tāpat muzeja darbinieki drošības kamerās pamanīja to, ka daži apmeklētāji ar nacistu žestu salutē pie Ādolfa Hitlera portreta.

Tagad muzejā ir veikta ekspozīcijas pārveide. Formastērpi joprojām ir saglabāti, bet skatu uz tiem aizsedz fotogrāfijas ar nacistu pret ebrejiem pastrādātiem noziegumiem. Hitlera portrets ir noņemts.

"Es negribu, lai apmeklētāji redz uniformas, neredzot patiesību par cilvēkiem, kas tās nēsājuši," sarunā ar "The New York Times" saka muzeja kurators Marks Malders. "Tas, kā mūsdienās jaunieši mijiedarbojas ar pasauli, man nav līdz galam saprotams, viņi to dokumentē ar sevi tajā," viņš piebilst, norādot uz dažu apmeklētāju vēlēšanos uzņemt fotogrāfijas pie nacistu simbolikas, lai bildes publicētu sociālajos medijos.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!