Foto: Mārcis Baltskars

"Tas, ko daru, Lielbritānijā būtu nelegāli," tā Lielbritānijas medijam "The Guardian" intervijā joko britu režisors Džefs Džeimss (Jeff James), kura iestudējums "Wintera stāsts" 24. maijā piedzīvoja pirmizrādi Dailes teātrī. Uzlecošā britu teātra zvaigzne arī sarunā ar žurnālistu Krisu Vīgandu norāda – Latvijā viņš un viņa komanda saņēmuši krietni lielāku samaksu par savu darbu, nekā tas būtu Lielbritānijā.

Pilnībā pārrakstīt Šekspīru – tas viņa dzimtenē tiktu uztverts ar saltu neuzticību. Neienāktu prātā pusi no lugas attīstīt videospēlē ar tēliem ar skaistām, ārprātīgām, milzu galvām. To visu vēl rādīt uz milzu ekrāniem, kas teju aizēno pašus aktierus, kuri pa skatuvi slāj milzīgos, sarkanos zābakos, raksta Vīgands.

Tiesa, klasisku darbu jaunai, laikmetīgai interpretācijai Džeimsa ķēries klāt ne pirmo reizi. Kā liecina informācija viņa mājaslapā, jaunais režisors jau veidojis savu versiju par Henrika Ibsena "Hedu Gableri", Džeinas Ostinas "Prāta apsvērumiem", bet Skotijā veidojis baleta "Kopēlija" iestudējumu.

Jau vēstīts, ka ekstravagantā iestudējuma "Wintera stāsts" pamatā ir Viljama Šekspīra luga "Ziemas pasaka", taču tās darbība pārcelta uz mūsdienām un daļēji norisinās Silīcija ielejā, kā arī virtuālajā vidē.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!