Foto: Mārcis Baltskars
Dailes teātrī 19. janvāra vakarā pirmizrādi piedzīvo jauna komēdija, kas tapusi sadarbībā ar kompāniju "Mischief Worldwide Ltd." - "The Mischief Theatre" iestudējuma "Pīters Pens saiet sviestā" latviešu versiju.

Iepriekš Dailes teātrī jau iestudēta Henrija Luisa, Džonatana Seiera, Henrija Šīlda luga "Izrāde, kas saiet sviestā".

Ar mērķi totāli neizgāzties uz Lielās zāles skatuves atkal atgriežas Kornlijas Politehnikuma drāmas pulciņš, šoreiz visai ģimenei paredzētā iestudējumā par zēnu, kurš nevēlējās pieaugt.

"Skatītāju jau iemīļotie aktieri, kuri "Izrādē, kas saiet sviestā" izmeklēja slepkavību Haveršamas muižā un, būsim godīgi, salaida visu pilnīgā sviestā, nu ir izveidojuši jaunu izrādi. Leģendārā Pītera Pena un viņa ienaidnieka Kapteiņa Āķa cīņas karstumā viss, iespējams, atkal juks un bruks, bet mīlestība starp Vendiju un Pīteru būs tikpat īsta, kā pasakā," tā par jauno iestudējumu teikts tā pieteikumā.

Foto: Mārcis Baltskars

Šī ir jau otrā izrāde Dailes teātrī, kas tapusi ciešā sadarbībā ar "The Mischief Theatre". 2022. gada sākumā iestudēts jau minētais "Izrāde, kas saiet sviestā" ("The Play That Goes Wrong") pārlikums, kas arvien ir viena no skatītāju vispieprasītākajām Dailes teātra izrādēm. Nu Dailes teātrī būs redzams oriģinālā uzveduma "Peter Pan Goes Wrong", kas ar panākumiem jau vairākas sezonas tiek spēlēta Londonas Vestendā, precīzs pārlikums.

Izrādi Dailē iestudē "The Mischief Theatre" režisors Freds Grejs, kas kopā ar savu komandu un latviešu aktieriem rūpīgi strādā, lai precīzi īstenotu daudzos uz skatuves notiekošos tehniskos trikus un klasiskās "slapstick" jeb farsa komēdijas elementus.

Lomās: Gints Andžāns, Andris Bulis, Dainis Gaidelis, Gints Grāvelis, Marta Lovisa Jančevska, Anete Krasovska, Klāvs Kristaps Košins, Niklāvs Kurpnieks, Kristīne Nevarauska, Artis Robežnieks, Lauris Subatnieks, Madara Viļčuka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!