Foto: DELFI

Rīgas domes deputāti trešdienas, 26. aprīļa, sēdē atbalstīja no 1. jūlija līdz 10. jūlijam ieviest īpašas "Rīgas satiksmes" biļetes – sabiedriskā transporta abonementu uz 10 dienām.

Abonementa biļetes būs 10 eiro vērtībā, tās varēs iegādāties jebkurš galvaspilsētas sabiedriskā transporta pasažieris. Savukārt tiem, kuri piedalīsies XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkos, biļetes apmaksātu Nacionālais kultūras centrs. Tas nodrošinās 40 000 biļešu.

Biļeti varēs iegādāties desmit dienas pirms 1. jūlija gan papīra formā, gan elektroniski.

Biļetes varēs izmantot no 1. jūlija, nevis 30. jūnija, jo, kā skaidroja deputāts Miroslavs Kodis (PP), 30. jūnijā būs tikai trīs pasākumi, kuros netiek prognozēts liels apmeklētāju skaits.

Īpašā biļete braukšanai sabiedriskajā transportā XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku laikā Rīgā tiek ieviesta, lai rīdzinieki un pilsētas viesi svētku laikā dotu priekšroku sabiedriskajam transportam, mazinot privātā transporta izmantošanu un iespējamos sastrēgumus, skaidro domē.

Jau ziņots, ka XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu norisināsies no 30. jūnija līdz 9. jūlijam.

Pērnā gada nogalē tika prognozēts, ka Dziesmu un deju svētku pasākumus varētu apmeklēt pusmiljons skatītāju, pieļāva svētku izpilddirektore Daina Markova.

XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII deju svētku programmā ir vairāk nekā 60 notikumu, no kuriem divas trešdaļas ir bez maksas un pieejami visiem interesentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!