Foto: Publicitātes foto

Plašu skatītāju interesi un kritiķu atzinību guvušajai pašmāju daudzsēriju filmai "Padomju džinsi" taps turpinājums, to sarunā ar "Delfi" apliecina viens no tās režisoriem, Staņislavs Tokalovs.

"Protams, daudz kas ir atkarīgs no finansējuma, bet mēs pirmīt diezgan labi tikām galā un gribētu arī turpinājumā saglabāt seriāla veidošanas komandu," stāsta Tokalovs.

"Padomju džinsi" ir traģikomisks stāsts par brīvdomātājiem un konformistiem, attiecībām un izvēlēm. Un par biksēm, kas izmainīja pasauli. Seriāla pirmā sezona skatītājus ieved 20. gadsimta 70. gadu izskaņā, kad visā PSRS notiek izvērsta un sīva propaganda pret Rietumu kultūru, bet kādā Latvijas psihiatriskajā slimnīcā sāk darboties nelegāla un veiksmīga pagrīdes džinsu ražotne.

Renārs (Kārlis Arnolds Avots) tirgojas ar kontrabandas precēm un satiek mūža mīlestību, no Somijas atbraukušo režisori Tīnu (Aamu Milonoff). Konflikts ar VDK noved Renāru psihiatriskajā slimnīcā, kur viņš sāk pagrīdes biznesu, ražojot Rietumu džinsu pakaļdarinājumus. Slimnīcas direktors no tā gūst labu peļņu un pretī sola Renāram brīvību. Džinsi kļūst populāri Latvijas jauniešu vidū, bet Renārs – par anonīmu pagrīdes leģendu, kuru meklē VDK. Konflikts starp Renāru un VDK aģentu Māri (Igors Šelegovskis) iziet ārpus jautājuma par džinsiem un krimināllietām – tas kļūst par dzīves filosofiju un ideoloģiju sadursmi, kas kulmināciju piedzīvo seriāla pirmās sezonas noslēgumā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!