Foto: Reuters/Scanpix/LETA
ASV kinoakadēmija plāno šā gada "Oskara" balvas ceremonijā īpaši godināt traģiski bojā gājušo basketbola leģendu Kobi Brainetu (Kobe Bryant), kurš pats pirms pāris gadiem tika pie prestižās statuetes kategorijā "Labākā animētā īsfilma", raksta ārvalstu mediji.

Jau ziņots, ka "Oskara" balvas pasniegšanas ceremonija notiks šā gada 9. februārī.

Atgādinām, ka Kobe Braients gāja bojā helikoptera avārijā Kalifornijā svētdien 26. janvaŗī. Traģiskajā negadījumā mira arī Braienta meita Džianna, kā arī vēl septiņi cilvēki.

Kobe Braients kopā ar animatoru Glenu Kīnu (Glenn Keane) "Oskara" balvu saņēma 2018. gadā kategorijā "Labākā animētā īsfilma" par filmu "Dear Basketball". Tās pamatā ir dzejolis, ko viņš publicēja 2015. gadā, kad pārtrauca aktīvo sportista karjeru.

"Oskara" balvu ceremonijā tradicionāli ir "In Memoriam" sadaļa, kurā tiek pieminētas spilgtas iepriekšējā gadā mirušās ASV kinoindustrijas personības. Pagaidām nav zināms, vai Braienta piemiņas brīdis ietilps šajā "In Memoriam" sadaļā, vai tam būs veltīts atsevišķs laiks.

Jau ziņots, ka šā gada "Grammy" ceremonija notika burtiski pāris stundas pēc tam, kad pasauli satrieca ziņa par Kobes Braienta bojāeju. Turklāt ceremonija notika Losandželosas "Staples Center", kas bija arī Braienta komandas "Lakers" mājvieta.

Jau ziņots, ka arī šogad "Oskara" balvas ceremonija iztiks bez vadītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!