Foto: DELFI

Otrdien, 6. oktobrī, Rīgas dzelzceļa stacijā noslēdzies režisores Ināras Kolmanes topošās filmas "Mātes piens" pirmais filmēšanas posms. Šajā filmēšanas dienā tika uzņemti kadri, kuros redzams, kā no Ļeņingradas atgriežas viena no galvenajām varonēm, kuru atveido Maija Doveika.

Filmēšanā 6. oktobrī piedalījās ap 110 masu skatu dalībnieku, bet Rīgas dzelzceļa stacija bija pārtapusi atbilstoši filmas scenārijā atainotajam laikam – 80. gadu sākumam.

"Ainu filmēšana dzelzceļa stacijā "Rīga", protams, ir izaicinājums, ņemot vērā centrālās stacijas vilcienu kustību un cilvēku plūsmu, tomēr kopā ar "Latvijas Dzelzceļa" darbinieku palīdzību tas ir izdevies, par ko mums ir liels prieks un pateicība," sacīja filmas izpildproducente Ieva Majore.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja filmas veidotāji, ar šiem kadriem noslēdzās 16 dienas ilgušais pirmais filmēšanas posms. Šajā laikā plānots uzfilmēt epizodes, kuras attēlo laika posmu no 1981.-1983. gadam, kad māte (Maija Doveika) atgriežas no Ļeņingradas un tiek nosūtīta strādāt lauku ambulancē, viņas meita (Rūta Kronberga) dodas viņai līdzi uz laukiem, saskaras ar dzīvi lauku skolā un dzīvo līdzi mātes ciešanām.

Foto: DELFI

Filmēšana norisinājusies arī Rīgas 49. vidusskolā, Lādes skolā, slimnīcā Limbažos un citviet.

Kā atklāj filmas producenti, šobrīd uzņemta aptuveni viena trešā daļa no ieplānotā materiāla, bet turpmāk iecerēts, ka vēl viena filmēšanas diena būs šā gada novembrī, kā arī divas dienas 2021. gada februārī. Savukārt nākamā gada vasarā sāksies ilgāks un apjomīgāks filmēšanas posms.

Jau iepriekš ziņots, ka filma "Mātes piens" top pēc rakstnieces Nora Ikstenas tāda paša nosaukuma romāna, kas kopš pirmā izdevuma 2015. gadā guvis plašu vietējo un starptautisko atzinību.

Filma top filmu studijā "Deviņi", tās scenārija autors ir Arvis Kolmanis, bet režisore – Ināra Kolmane. Filmēšanā piedalās starptautiska komanda – operators Rolandas Leonavičius (Lietuva), mākslinieks Algirdas Garbačiauskas (Lietuva), rekvizitore Dace Rožlapa, kostīmu māksliniece Evija Džonsone, grima māksliniece Gunda Zvirbule, producenti Jānis Juhņēvičs un Marta Romanova-Jēkabsone, izpildproducente Ieva Majore u.c.

Iepriekšējā režisores Ināras Kolmanes pilnmetrāžas spēlfilma "Bille" (2018), kas tika uzņemta programmā Latvijas filmas Latvijas simtgadei un ir Latvijas, Lietuvas un Čehijas kopražojums, ieguvusi gan skatītāju mīlestību, gan dažādus apbalvojumus, tai skaitā Nacionālo kino balvu "Lielais Kristaps" kā labākā pilnmetrāžas spēlfilma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!