Foto: AP/Scanpix/LETA

Kompānija "Warner Bros." paziņojusi, ka 2024. gada oktobrī pie skatītajiem nonāks kases grāvēja "Joker" ("Džokers") otrā daļa - "Joker: Folie à Deux". Jau ziņots, ka tāpat kā pirmo filmu, arī šo režisēs Tods Filipss, bet titullomā būs redzams Hoakins Fīnikss (Joaquin Phoenix). Tiesa, otrā daļa taps nevis kā drūma drāma, bet mūzikls.

Filmas pirmizrāde iecerēta 2024. gada 4. oktobrī, tieši piecus gadus pēc pirmā "Džokera" pirmizrādes. Sākotnēji filmai nav ticis paredzēts turpinājums, tomēr pēc komerciālajiem panākumiem un kritikas sajūsmas tika pieņemts lēmums radīt otro filmu. Atgādinām, ka filma "Joker" uz lielajiem ekrāniem nonāca 2019. gadā, kļūstot par kases grāvēju. Filma saņēma 11 nominācijas "Oskara" balvai, bet Finikss par Džokera atveidojumu saņēma gan savu pirmo "Oskaru", gan tika pie "Zelta globusa", Kinoaktieru ģildes balvas un citām godalgām.

"Variey" raksta, ka jaunajā filmā – mūziklā varētu filmēties arī dziedātāja Lady Gaga. Iecerēts, ka viņa būs redzama Džokera draudzenes Hārlijas Kvinnas lomā.

Zīmīgi, ka vēsts par "Joker" otrās filmas pirmizrādi nāk pēc tam, kad "Warner Bros." paziņoja, ka tomēr nelaidīs klajā filmu "Batgirl', kuras budžets bija sasniedzis 90 miljonu dolāru un kura jau esot bijusi teju pabeigta.

Atgādinām, ka filma "Joker" ir plaši pazīstamā supervaroņa Betmena stāsta prīkvels un vēsta kā Džokers kļuvis par ļaundari un Betmena lielāko ienaidnieku. Tās galvenais varonis Artūrs Fleks ir neizdevies komiķis, kurš tērpies klauna kostīmā klīst pa Gothemas pilsētu un nemitīgi sastopas ar vardarbību. Fleks pamazām zaudē veselo saprātu, transformējoties par ļaundari Džokeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!