Foto: AFP/Scanpix

Trešdien, 28. augustā, Venēcijas biennāles ietvaros atklāts 70. prestižais Venēcijas kinofestivāls, kurš ilgs līdz 7. septembrim.


Atklāšanas pasākumos piedalījās festivāla žūrija - itāliešu kinorežisors
Bernardo Bertoluči
(žūrijas prezidents), franču aktrise Viržīnija Leduajēna, angļu režisore Andrea Arnolda, vācu aktrise Martina Gedeka, amerikāņu aktrise Kerija Fišere (Princese Leja no Zvaigžņu karu sāgas) un citi -, kā arī festivāla atklāšanas filmas "Gravitāte" galveno lomu tēlotāji
Sandra Bulloka
un
Džordžs Klūnijs
.
Starp gaidītākajām konkursa filmām minamas "Child of God" (režisors Džeimss Franko), "Philomena" (Stīvens Frīrss), "Tom at the Farm" (Ksavjē Dolans), "Under the Skin" (Džonatans Gleizers). Tāpat programmā ir arī filma "Parkland" par Džona Kenedija nogalināšanu, kā arī Terija Giljama jaunākais kinodarbs "The Zero Theorem" par datorģēniju, kurš strādā pie programmas, lai noskaidrotu, vai dzīvei ir jēga.

Ārpus oficiālās konkursa programmas pirmizrādi Venēcijā piedzīvos arī tādu režisoru kā Pols Šrēders, Kims Kiduks, Andžejs Vajda jaunākās filmas, kā arī vairāki pārsteigumi, piemēram, japāņu rimeiks 1992. gadā uzņemtajai Klinta Īstvuda filmai "Unforgiven". Kopumā festivālā tiks prezentētas 33 valstu filmas

Par mūža ieguldījumu kinematogrāfā šogad Venēcijā tiks godināts 77 gadus vecais amerikāņu režisors, producents un scenārists Viljams Fridkins (viņa slavenākās filmas ir "Franču sakarnieks" un "Sātana izdzinējs").

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā Venēcijas kinofestivāla galveno balvu – Zelta lauvu – ieguva dienvidkorejiešu režisors Kims Kiduks par smago psiholoģisko drāmu "Pieta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!