Gada nogalē pārdošanā nonācis nams Londonā, kurā 11 savas dzīves gadus pavadīja rakstnieks Oskars Vailds, raksta ārvalstu prese.

Māju šobrīd var iegādāties par 1.15 miljoniem sterliņu mārciņu

Ēka atrodas Taitstrītā, Čelsijas rajonā. Vailds tur apmetās 1884. gadā kopā ar savu sievu Konstanci Loidu. Šajā ēkā tapuši tādi šedevri kā "Doriana Greja ģīmetne", "Ideāls vīrs" un "Cik svarīgi būt nopietnam". Šeit dzimuši arī divi viņa dēli. Namu Taitstrītā Vailds pameta 1895. gadā, kad viņu notiesāja par homoseksuālismu un viņš divus gadus bija spiests pavadīt cietumā Redingā.

Līdz šim ēka piederējusi dizainerim Maikam Lī, kurš nesen veicis kapitālu nama rekonsrukciju. Piemēram, Oskara Vailda biblioteka šobrīd ir guļamistaba, tāpat modernizēta virtuve un ēdamistaba.

Šī gada martā par 565 tūkstošiem mārciņu tika pārdots nams, kurā no 1873. līdz 1874. gadam Londonā bija dzīvojis gleznotājs Vinsents van Gogs. Iepriekš tika ziņots, ka šī ēka atrodas diezgan bēdīgā stāvoklī, tomēr tajā joprojām bija saglabājušies atsevišķi priekšmeti un interjera elementi no laika, kad tur bija apmeties slavenais mākslinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!