Uzņēmējs un viens no lielākajiem mākslas mecenātiem Jānis Zuzāns vēlas atvainoties kultūras ļaudīm par šā gada pavasarī pārāk skarbo un neprecīzo paziņojumu, ka viņš pārtrauc finansējumu kultūras norisēm aptuveni viena miljona eiro apmērā, raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu" sacīja pats uzņēmējs.

Atgādinām, ka šā gada pavasarī, īsi pēc tam, kad Covid-19 ierobežojumu dēļ tika apturēta viņa vadītā azartspēļu biznesa darbība, TV24 raidījumā "Kārtības rullis" uzņēmējs pauda, ka atceļ 2020. gadā ieplānoto finansējumu mākslas un kultūras norisēm.

"Izmantošu gadījumu un atvainošos kultūras ļaudīm. Es varbūt neprecīzi izteicos, bet tajā mirklī, kad mums apgrieza visu finansējumu, un mēs no "Alfor" un "Admirāļu kļuba" budžeta plānojam maksājumus un atbalsta pasākumus uz priekšu, tad apturot visas naudas plūsmas, tu saproti, ka ir jāaptur arī visas izmaksas," sarunā ar Jāni Domburu sacīja Zuzāns.

"Es atvainojos par to, ka es pārāk skarbi un neprecīzi izteicos. Patiesība ir tāda, ka šobrīd esam atjaunojuši "Purvīša balvas" finansēšanu un atsākam šo darbu darīt," apliecināja uzņēmējs.

Par citiem Zuzāna finansētajiem kultūras projektiem, kuriem bija pārtraukta finansējuma piešķiršana, mecenāts saka – esam procesā. "Visu pilnībā, protams, mēs šogad neatsāksim, jo vēl joprojām jūtam ierobežojumus, piemēram, nevaram strādāt nakts stundās, bet ar laiku, es domāju, lielākajai daļai finansējums tiks atjaunots. "Purvīša balva" jebkurā gadījumā tiek uzturēta, atbalstīta un nākamgad tiks pasniegta."

Uz jautājumu, kuri Zuzāna finansētie kultūras procesi ir nākamie rindā, mecenāts nevarēja atbildēt, jo esot to piemirsis.

Atgādinām, ka Zuzāna pamatbizness ir SIA "Alfor" – vadošais azartspēļu uzņēmums Latvijā. Taču sabiedrība viņš ir pazīstams arī kā mākslas mecenāts, finansējot gan nozīmīgākā apbalvojuma vizuālajā mākslā – "Purvīša balvas" – vērtēšanas procesu un balvas pasniegšanu, gan dažādu teātra izrāžu iestudējumus, gan izdevējdarbību, gan citas kultūras norises.

Pilnu intervijas ar Jāni Zuzānu ierakstu var noskatīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!