Foto: Renars Koris
Sestdien, 6. augustā, Lielvārdes parkā, blakus vēsturiskajām pilsdrupām Daugavas krastā, norisinājās emocionāls dziedātājam un rokmūziķim Alex veltīts piemiņas koncerts "Zvaigznes ceļš".

Koncertā piedalījās Alex grupas "Opus Pro" zelta sastāvs, dziedātāja, koncerta idejas autore un Alex meita, dziedātāja Aija Andrejeva, ģitārists un daudzu grupas hitu autors Harijs Zariņš, komponisti Zigmars Liepiņš un Uldis Marhilevičs, dziedātāji Jānis Aišpurs, Jānis Buķelis, Dināra Rudāne, Olga Rajecka, Ainars Virga, Atis Ieviņš, kā arī grupas "Dagamba", "Credo", "Colt", "Very Cool People", "Laime pilnīga", "Laika suns", ģitārists Armands Alksnis, Muravejs, Antra Stafecka u.c. mākslinieki.

Foto: Renars Koris

Grupas "Opus pro" solists Alex jeb Oļegs Andrejevs mūžībā devās 2021. gada nogalē.

Alex ir tādu leģendāru dziesmu kā "Tu un es", "Rozā lietus", "Dzimene", "Pēdējā pietura", "Čempions" līdzautors.

Alex kopš dibināšanas 1986. gada bijis grupas "Opus Pro" grupas kodolā kopā ar ģitāristu un dziesmu autoru Hariju Zariņu.

Foto: Renars Koris

"Opus Pro" bija viena no populārākajām latviešu grupām 20. gadsimta 80. un 90. gados. 90. gadu sākumā darbojies arī ASV, latviešu grupas "Riga" sastāvā. 2011. gadā pēc ilgstošas pauzes atgriezies uz skatuves, pēc tam aktīvi sadarbojies ar bijušo grupas biedru Hariju Zariņu, savu meitu Aiju Andrejevu, kā arī aktīvi koncertējis "Opus Pro" sastāvā.

Piedalījies albumu "Dzimene", "Es eju tevi zagt", "Tu un es" (kopā ar Aiju Andrejevu), "Stāsts Nr.13" ierakstos. 2015. gadā dažas Alex dziesmas oriģinālizpildījumā tika iekļautas Harija Zariņa albumā "Mīlas rokbalādes".

Pēc 25 gadiem, 2015. gadā, tika izdots grupas "Riga" 1990. gadā ASV ierakstītais albums "Riga in America", kura tapšanā Alex piedalījās kopā ar Ainaru Virgu, Uldi Marhilēviču, Igo un Gunti Vecgaili.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!