Foto: Publicitātes foto

Pašmāju hip-hopa mūziķi Edavārdi, Čižiks un Dubra jeb apvienība "KRATA" laiduši klajā divus jaunus singlus - "Negantnieks" un "Izolē mani". Līdz ar jauno dziesmu publicēšanu, apvienība izziņo arī savu pirmo Latvijas turneju.

2022. gada septembrī iznāca apvienības pirmais minialbums "KRATA", kas saņēma iekļūt "Zelta mikrofona" nomināciju kategorijā "Labākais elektroniskās un deju mūzikas albums".

"Mūsu mini albums "KRATA" bija tikai iesildīšanās. Es iemēģināju roku uz "drum&bass", Čižiks mums pievienojās tajā brīdī, kad lielākā daļu dziesmu jau bija finiša taisnē un, piemēram, pēdējā brīdi pievienoja lielu riekšavu maģijas "Mūžīgajam dzinējam". Tagad mēs visi sākam no 0, no vienādām starta pozīcijām. "Negantnieks" un "Izolē mani" ir pirmais rezultāts tam, kas notiek, kad mēs saliekam savas galvas kopā un mēģinam nonākt pie rezultāta, kas kaut cik apmierinātu visus. Process ir sācies, es domāju, ka pēc mēģinājumiem un pirmās kopīgās tūres mūsu sadarbība zels un plauks kā skaists zieds, tāpēc, lūdzu, pat ja nepatīk šīs dziesmas, piesekojiet mums visur, jo būs tikai labāk," komentē Edavārdi.

Savukārt Čižiks priecājas, ka "mēs beidzot esam labi sakratījušies vienā veselā kokteilī. Dubras skābums, Edaburamvārdi un Čižika liķieris. Es esmu īpaši sajūsmināts par "Izolē mani", jo izdevās savienot saldo ar skābo un radīt kaut ko īpašu, ko jaunu un iekšķīgi sildošu".

Jaunie skaņdarbi "Izolē mani" un "Negatnieks" ir jau pieejami visās populārākajās staumēšanas vietnēs.

"Es esmu noklausījies šos divus singlus jau vairāk nekā miljonu reižu, tāpēc varu jums pateikt tikai vienu – klausieties un vērtējiet paši. Galvenais, lai rezultāts mūs ieKRATA tūrē!," atzīst Dubra.

Apvienības "KRATA" Latvijas turneja sāksies jau 19. maijā Rīgā, klubā "First", bet turpināsies visas vasaras garumā ar koncertiem Jēkabpilī, Jelgavā, Liepājā, Cēsīs, Kuldīgā, Talsos, Ventspili, Valmierā (Valmiermužā, festivālā "Tinte"). Noslēdzošā uzstāšanās gaidāma 26. augustā Rīgā, "Ezīšfesta" programmā. Plašāk par ieplānotajiem koncertiem – apvienības "KRATA" sociālo mediju kontos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!