Foto: Ģirts Raģelis

Šī gada 30. aprīlī pie klausītājiem nonācis pilsētas rokgrupas "Laika suns" jaunākais studijas albums "Imitācija". Albums digitālā formātā ir pieejams visās straumēšanas un lejupielādes vietās, bet tā pirmatskaņojums dzīvajā gaidāms grupas līdz šim lielākajā koncertā 24. maijā "Palladium Rīga".

Kā vēsta grupas pārstāvji, vairums no albumā iekļautajām dziesmām tika radīts grupas nometnēs jau 2020. gadā, un kopš tā laika ieraksts pamazām slīpēts, paralēli iepazīstinot klausītājus ar vairākiem albuma skaņdarbiem. Līdz šim publicētas dziesmas “Nav kur iet”, “rīts, rīts, rīts, rīts, rīts, rīts” kopā ar Kristīni Pāži, un šajā pavasarī arī “Atmiņas udens”, kuras videoklipa autors ir grupas dalībnieks Elvijs Pārpucis.

“Mūsu laiku un vietu piedzīvojam kā ekskursiju, kurai pusceļā pazudis kā gids, tā karte, un nav arī nekādu skaidru norāžu virzienam. Albuma rakstīšana un tā ieraksta process pavisam burtiski kļuva par patvērumu ar skaidru lietu kārtību un beigās tas ir tāds kā vietas un laikmeta selfijs caur “Laika suns” filtru,” par jauno albumu stāsta grupas līderis Arnis Račinskis.

Albums tiks izdots arī vinila formātā ar grupas dalībnieka Jāņa Burmeistera veidotu dizainu. Vinila plates klausītājiem būs pirmoreiz pieejamas grupas koncertā “Palladium Rīga” 24. maijā. Šis koncerts būs grupas “Laika suns” līdz šim vērienīgākais notikums.

“Augstsprieguma enerģijas pilns vakars pilsētas sirdī,” tā koncertu raksturo “Laika suņa” mūziķi. Programmā līdzās jaunā albuma “Imitācija” dziesmu pirmatskaņojumam izskanēs arī klausītāju iemīļotie hiti “Pavasari”, “Dažas no meitenēm”, “Atceries Rīgu vasaras naktīs”, “Sitīsim logus” un citi. Koncertā gaidāmi arī īpašie viesi.

Grupa “Laika suns” dibināta 2013. gadā. Šobrīd grupā spēlē Arnis Račinskis, Elvijs Pārpucis, Jānis Burmeisters un Kārlis Josts. Grupas “Laika Suns” mūzika top, iedvesmu smeļoties kā šodienas lielpilsētu ritmos, tā arī ģitārmūzikas zelta laikmetos, kas spilgti apliecinās jaudīgajās un enerģiskajās uzstāšanās reizēs. Grupas “Laika suns līdz šim izdevusi trīs albumus, ar singliem pabijusi vietējo radio topu virsotnēs, vairākas Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas nominācijas, tajā skaitā bijusi nominēta prestižajai “Austras balvai”.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!