Foto: Angie Kremer Photography

Ikgadējo "Rīgas Festivālu" šogad atklās pasaules mēroga zvaigznes – vijolnieka Gidona Krēmera dibinātais kamerorķestris "Kremerata Baltica" un franču pianists, klaviermūzikas pasaules sensācija – Likā Debargs.

Atklāšanas koncerts notiks Lielajā ģildē 26. maijā. Koncertprogrammā skanēs Sezāra Franka un Miloša Magina skaņdarbi, portālu "Delfi" informē VSIA "Latvijas Koncerti" pārstāvji.

Kā raksta koncerta rīkotāji, uz Lielās ģildes skatuves izskanēs Latvijas koncertdzīves muzikālie retumi – izsmalcinātā franču romantiķa Sezāra Franka emocionālu pretstatu cauraustais Klavieru kvintets faminorā un divi Miloša Magina opusi – krāšņu harmoniju piesātinātais "Stabat Mater" un virtuozais Trešais klavierkoncerts, kurā atbalsojas ietekmes kā no skaņraža dievinātā Friderika Šopēna, tā arī Bēlas Bartoka mūzikas valodas.

Likā Debargs klavierspēli sākotēji studējis pie mūža lielāko daļu Parīzē aizvadījušā Miloša Magina studentes un uzaudzis viņa mūzikas ieskauts. Kā norāda "Latvijas Koncertu" pārstāve Ieva Mora, viņa lasījumā iepazīt Miloša Magina mūziku būs īpašs piedzīvojums. Likā Debargs tiek uzskatīts par fenomenāli apdāvinātu pianistu. Pēdējos gados pianists sniedzis simtiem izpārdotu koncertu un ierakstījis vairākus solo albumus mūzikas izdevniecībā "Sony Classical".

"Rīgas festivāls" notiek jau kopš 2011. gada, ik pavasari pulcējot spilgtākos pašmāju un ārvalstu mūziķus un piedāvājot stilistiski daudzveidīgas un mākslinieciski augstvērtīgas koncertprogrammas.

Šogad festivāls norisināsies no 26. maija līdz 21. jūnijam, klausītājus aicinot piedzīvot astoņus īpašus muzikālus notikumus ne vien vairākās Rīgas kultūrvietās, bet arī Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē.

Jau ziņots, ka festivāla programmā gaidāma kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" un diriģenta Normunda Šnē uzstāšanās kopā ar pianistu Behzodu Abduraimovu, koncertprogramma "Astors Pjacolla un Riharda Zaļupes jaundarbs", kā arī Latvijas Radio bigbenda un amerikāņu džeza mūzikas zvaizgnes Bba Mincera kopīgs koncerts. Īpašu programmu festivālam gatavo pianists Reinis Zariņš un dziedātājs Jānis Šipkēvics juniors, gaidāms arī pianista Daumanta Liepiņa solokoncerts, īpašs čellu mūzikas koncerts, kā arī īpašs Raimonda Paula mūzikas koncerts festivāla noslēgumā.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!