Foto: Publicitātes attēls
Pirmajos Ziemassvētkos, 25. decembrī, pulksten 14.00 un pulksten 17.00 Rīgas kamerkoris "Ave Sol" aicina uz koncertiem "Ziemassvētku noskaņa" Lielajā ģildē.

Gadu gaitā "Ziemassvētku noskaņa" koncertprogrammās izskanējuši neskaitāmi brīnišķīgi skaņdarbi, sākot no neatkārtojamām klasiskās mūzikas pērlēm līdz mūsdienu pašmāju autoru oriģināldarbiem. Arī šī gada koncerta programmā labi zināmas un iemīļotas Ziemassvētku melodijas mīsies ar mūsdienīgo – komponista Jāņa Strazda muzikālo izjūtu viņa kompozīcijās, kas piešķīrušas jaunu skanējuma arī labi zināmiem Ziemassvētku tekstiem.

Programmā skanēs Pētera Barisona "Kā sniegi kalnu galotnēs", Jāzepa Vītola "Dievišķais mirdzums", Filipa Bruksa "Tu mazā, klusā Bētleme", Morisa Diruflē "Ubi Caritas", Jāņa Strazda instrumentālais skaņdarbs un virkne jau iemīļotu Ziemassvētku dziesmu – "Krustceles", "Kā?", "Pie jūras, ziemā, latviešos", "Vai tu dzirdi, vai tu mani", "Tik lēni snieg", "Ziemassvētku roze", "Miera gariņš", "Svētā vēstnese", "Te viņš bija, te viņš zuda", "Mazie zvaniņi", "Tikai balts" ar Guntara Rača, Jāņa Petera, Kārļa Skalbes, Viļa Plūdoņa un Jāņa Ziemeļnieka dzeju, kā arī neatņemamā Franca Grūbera "Klusa nakts, svēta nakts" Jāņa Strazda aranžējumā.

Kopā ar Rīgas kamerkori "Ave Sol" pie klavierēm Ziemassvētku noskaņu radīs komponists Jānis Strazds, instrumentālisti – Māris Kupčs (akustiskā ģitāra), Aivars Meijers (kontrabass), Māris Zīlmanis (perkusijas), Mārtiņš Zālīte (oboja), Gundars Lintiņš (sitaminstrumenti) un soliste Ieva Parša.

Koncerta muzikālo saturu ar skaistākajām latviešu dzejnieku Ziemassvētku dzejas rindām papildinās Valmieras drāmas teātra aktrise Ieva Puķe. Koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents Andris Veismanis un diriģents Jurģis Cābulis. Abi koncerti apmeklētājiem pieejami bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!