ASV ievēlētais prezidents Donalds Tramps nosaucis amerikāņu aktrisi Merilu Strīpu par vienu no "pārvērtētākajām aktrisēm Holivudā", atbildot uz runu, ko Strīpa teica Holivudas ārzemju preses asociācijas balvas "Zelta globuss" ceremonijā, pieņemot prestižo Sesila de Milla balvu par ieguldījumu izklaides industrijā.

Merila Strīpa, kurai ir visvairāk ASV Kinoakadēmijas balvas "Oskars" nomināciju kino vēsturē, 9. janvārī sniedza aizkustinošu runu, kurā pauda savu sašutumu par jaunievēlēto ASV prezidentu Donaldu Trampu, ne reizi nenosaucot viņu vārdā. Savā runā Strīpa atsaucās uz Donalda Trampa ņirgāšanos par "The New York Times" žurnālistu, Pulicera prēmijas laureātu Seržu Kovaleski, kurš ir ar īpašām vajadzībām.

Savukārt Tramps, kurš uz Strīpas runu izvēlējies atbildēt ar "Twitter" starpniecību, aktrisi nosaucis par pārvērtētu.

"Merila Strīpa, viena no pārvērtētākajām aktrisēm Holivudā, mani nepazīst, bet vakardien [man] uzbruka "Zelta globusos"," sociālajā tīklā paudis Donalds Tramps.

"Viņa ir Hilarijas pakalpiņa, kura reāli zaudēja. Jau simto reizi – es nekad neesmu nevienu ar īpašām vajadzībām "izķēmojis"," atsaucoties uz Strīpas teikto, sevi centās aizstāvēt Tramps.

"Es vienkārši parādīju, kā viņš zemojas, kad viņš galīgi izmainīja sešpadsmit gadus vecu rakstu, ko viņš bija uzrakstījis, lai mani nomelnotu. Kārtējais negodīgais mediju darbs," savu rīcību pamatojis ASV ievēlētais prezidents.

Saņemot vētrainas ovācijas, Strīpa arī aicināja "ietekmīgo Holivudas ārvalstu preses asociāciju un visus mūsu kopienas biedrus atbalstīt Komiteju žurnālistu aizsardzībai (Committee to Protect Journalists)".

Jau ziņots, ka ievērojamās "Zelta globusa" balvas pasniegšanas ceremoniju dominēja mūzikls "La La Land", kas triumfēja kategorijā "Labākais mūzikls vai komēdija", kā arī vēl sešās citās kategorijās. Savukārt par labāko drāmu atzīta "Moonlight".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!