Foto: Publicitātes foto

"Forum Cinemas" 2024. gadu aizsāk ar plašu un ekskluzīvu repertuāru pasaules klases kultūras baudītājiem. Sākot no 25. janvāra, kinoteātris piedāvās kultūras programmu, kurā skatītājiem būs iespēja pieredzēt gan britu dueta "Pet Shop Boys" koncertfilmu, gan Londonas Nacionālā Karaliskā teātra jauno sezonu, gan Metropolitēna operas uzvedumus, gan arī slavenu mākslinieku darbu izstādes uz kino ekrāna.

Kinoteātrī "Forum Cinemas" janvārī sākas īpaša kultūras programma, aicinot kino apmeklētājus baudīt ne vien jaunākās filmas, bet arī ko vairāk. Programu jau 25. janvārī aizsāks Londonas Nacionālā Karaliskā teātra jaunās sezonas pirmizrāde "Dear England". Tā vēsta par Anglijas futbola izlases cīņu Eiropas un pasaules līmeņa sacīkstēs. Galvenajā lomā – Džozefs Fainss. Karaliskā Nacionālā teātra 2024. gada sezonā jau izziņotas arī nākamās trīs izrādes: "Vanya", "The Motive and Cue" un "Nye". "Forum Cinemas" piedāvā iespēju noskatīties tās augstākajā kino kvalitātē arī Latvijā.

Foto: Publicitātes foto. Skats no izrādes "Dear England"

Kā "Delfi" norāda kinoteātra pārstāve Zane Vītola, jau kopš 2008. gada "Forum Cinemas" skatītāji iecienījuši krāšņos Metropolitēna operas uzvedumus tiešraidēs no Ņujorkas. Jau 27. janvārī gaidāma translācija izrādei "Karmena", kas raksturota kā viena no visspēcīgākajām klasiskajām operām. Uz šo pasākumu lielā pieprasījuma dēļ "Forum Cinemas" piedāvā arī papildseansu, un ne velti – 2024. gada "Karmena" būs skatāma atjaunotā versijā, kuru veidojusi režisore Kerija Kreknela, pārceļot sižetu uz mūsdienu sabiedrību. Metropolitēna operas sezonas turpinājumā gaidāms atkārtojums iepriekš pieprasītajai izrādei "Nabuko", kā arī tiešraides operas uzvedumiem "Likteņa vara", "Romeo un Džuljeta", "Bezdelīga" un "Madama Butterfly".

Foto: Publicitātes foto. Skats no Metropolitēna operas iestudējuma "Karmena"

Tikmēr šā gada 31. janvārī un 4. februārī "Forum Cinemas" aicina mūzikas cienītājus un "Pet Shop Boys" fanus skatīties koncertfilmu "Pet Shop Boys Dreamworld: The Hits Live". Ieraksts ir filmēts Kopenhāgenas Karaliskajā arēnā grupas 2023. gada turnejas "Dreamworld" laikā. Kā saka Vītola, šī būs unikāla iespēja arī Rīgā baudīt pasaulslavenā britu dueta populārāko dziesmu priekšnesumus, kurus raksturo krāšņs skatuves šovs un iespaidīgs vizuālais noformējums.

Kā īpaši ekskluzīvu piedāvājumu kultūras baudītājiem Vītola izceļ "Forum Cinemas" pasākumu ciklu "Izstāde uz ekrāna" (Exhibition on Screen). Tas ļauj gūt ieskatu leģendāru pasaules mākslas klasiķu darbos un dzīvesgājumos, piedzīvojot mākslas izstādes baudījumu kino sēdvietā. Nākamais izstādes seanss "Painting the Modern Garden: Monet to Matisse" gaidāms 27. februārī, kur iespējams uzzināt vairāk par dārzu gleznojumiem mākslā un gleznotājiem, kuri mīlēja dārzu krāšņo skaistumu - Klodu Monē, Vincentu van Gogu un citiem.

Foto: Publicitātes foto

Kinoteātris "Forum Cinemas" piedāvā plašākā spektra saturu, iekļaujot repertuārā gan Holivudas jaunumus, gan Eiropas un Latvijas filmu šedevrus, kā arī kultūras notikumus, tai skaitā operas un teātra izrādes, pasaules popa un rokmūzikas zvaigžņu koncertfilmas, mākslas izstādes un baletu. No tiem Metropolitēna opera, Londonas Nacionālā Karaliskā teātra uzvedumi un izstādes vērojami seansos tikai "Forum Cinemas".

Biļetes uz kultūras programmu un citiem aktuālajiem seansiem pieejamas kinoteātra mājaslapā forumcinemas.lv, mobilajā lietotnē un biļešu kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!