Foto: LETA

Naktī uz trešdienu lielākajā daļā Latvijas gaidāma salna, bet austrumu rajonos tā būs stipra, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Nakts otrajā pusē teritorijas lielākajā daļā gaisa temperatūra pazemināsies līdz 0...-2 grādiem un salna saglabāsies līdz rītam.

Arī nākamajā naktī, no trešdienas uz ceturtdienu, gaidāma salna, kas saglabāsies līdz rītam. Centrālajos rajonos temperatūra sasniegs 0...-2 grādus, bet austrumu daļā gaidāma ļoti stipra salna, gaisa temperatūrai pazeminoties līdz 0...-5°.

Saistībā ar gaidāmajiem laikapstākļiem LVĢMC izsludinājis divus brīdinājumus – dzeltenais brīdinājums būs spēkā visā Latvijā no trešdienas pulksten 1 līdz ceturtdienas pulksten 9, bet oranžais brīdinājums attiecas tikai uz Latvijas austrumu rajoniem un būs spēkā ceturtdien no pulksten 1 līdz pulksten 9.

LVĢMC brīdina, ka salna sala neizturīgo augu sugām var radīt bojājumus. Nepieciešamības gadījumā jāveic augu aizsardzības pasākumus, kas mazina salnas ietekmi, piemēram, augu apsegšanu vai laistīšanu vakarā pirms gaidāmās salnas.

Savukārt ļoti stipra salna sala neizturīgo augu sugām var radīt nopietnus bojājumus vai pat iznīcināt tos. Postījumi var skart plašas teritorijas. Jāveic augu aizsardzības pasākumus, kas mazina salnas ietekmi, piemēram, augu apsegšanu vai laistīšanu vakarā pirms gaidāmās salnas.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!