Foto: Vida Press

Skaidrs, ka mūsdienās lietot alkoholu un smēķēt vairs nav stilīgi, un arvien vairāk Holivudas slavenību, tieši aktieru, atmet šos kaitīgos ieradumus un ietur tā saukto "alkohola diētu" – atturas pavisam vai uz kādu konkrētu laika sprīdi. Vaicāsi, kā viņi nonāca līdz šādai izvēlei? Lai viņu stāsti kalpo par iedvesmas avotu!

Bleika Laivlija

Sāksim ar Holivudas skaistuli, aktrisi Bleiku Laivliju, kura, starp citu, ir vispriekšzīmīgākā visā šajā Holivudas slavenību sarakstā. Viņa ir nevis pārtraukusi lietot alkoholu, bet nekad to nav sākusi darīt. Seriāla "Intrigante" ikona žurnālam "Allure" ir sacījusi: "Es nedzeru. Es nekad neesmu mēģinājusi narkotikas... Nav tā, ka es sev uzspiežu striktu dzīvesveidu. Tā vienkārši nekad nav bijusi mana vēlēšanās! Man patīk nevis to lietot, bet būt daļai no ballītēm: patīk būt sabiedriskai un man patīk process, kad cilvēki sanāk kopā."

Turklāt – Bleika ir pat radījusi savu bezalkoholisko dzērienu zīmolu "Betty Buzz". Viņa patiesi ir priekšzīmīga!

Toms Holands

Britu aktieris Toms Holands, kas visiem labi zināms kā Zirnekļcilvēka atveidotājs, ir daudz runājis par atturēšanos no alkohola, un to, kā viņa pašsajūta pēc šī lēmuma ir mainījusies. Sarunā ar žurnālu "Entertainment Weekly" 2023. gada maijā, aktieris sacīja, ka jau vairāk nekā gadu nelieto. Vēlāk, uzstājoties "Jay Shetty's On Purpose" podkastā, viņš atklāja arī iemeslu. Izrādās, ka viņš bijis no alkohola atkarīgs.

"Nebija tādas dienas, kad es pamostos un teiktu: "Es vairs nekad nedzeršu!" Decembrī biju Ziemassvētku atvaļinājumā un daudz dzēru, tāpēc nolēmu janvārī paņemt pauzi. Bet viss, par ko es vien varēju domāt, bija iedzeršana. Saprotiet, tas bija viss, par ko es varēju domāt! Un tas mani pamatīgi nobiedēja." Pēc tā viņš nolēma sevi izaicināt – divus mēnešus dzīvot atturīgi, sev sakot: "Ja man tas izdosies, tad sev pierādīšu, ka man nav problēmu."

Toms gan atzina, ka pēc divu mēnešu "alkohola diētas" viņš joprojām cīnījies ar šo atkarību. Izaicinoši ir bijis piedalīties darba un saviesīgos pasākumos, un tajos nedzert. Tad viņš nolēma sev uzlikt termiņu līdz dzimšanas dienai – 6. jūnijam. Kad datums pienāca, Toms atklāja, ka tas bijis laimīgākais laiks viņa dzīvē, un viņš nolēma turpināt dzīvi bez alkohola klātbūtnes tajā.

Džada Pinketa Smita

Vila Smita sieva, aktrise Džada Pinketa Smita ne vienmēr ir dzīvojusi tik glamūrīgi. Viņa uzauga Baltimorā, Merilendas štatā, dzīvoja narkotiku rajonā ar vientuļo, no narkotikām atkarīgo māti. 11 gadu vecumā viņai bija pašai jādomāj par to, ko ēdīs vakariņās, kā nokļūs skolā un vai viņas māte pārdzīvos dienu.

Džada reiz atzinās, ka astoņdesmitajos gados viņa pati bija narkotiku tirgotāja, taču alkoholisms bija viņas lielākā cīņa. Daudzus gadus neprata tam pateikt "nē". Jaunībā viņa alkoholu lietoja katru vakaru, bieži vien viena, cenšoties remdēt bērnības dienu radītās traumas. Viņa nonāca līdz brīdim, ka katrs vakars noslēdzās ar divām izdzertām vīna pudelēm. Un tad viņa saprata, ka ir nepieciešama palīdzība.

Tagad jau vairāk nekā 25 gadus Džada ir priekšzīmīga sieviete, svin atturību gan no narkotikām, gan alkohola. Pēc rehabilitācijas viņa teica: "Esmu iemācījusies to, ka atveseļošanās nav paredzēta tikai tiem, kas cieš no atkarību izraisošām vielām, bet, ka atkarību uzveikšana ir arī atveseļošanās no mūsu traumām, vardarbības, nolaidības, pamestības, pašvērtējuma trūkuma, vilšanās, neveiksmīgām attiecībām, tuvinieku zaudējuma un tā tālāk...".

Daniels Redklifs

Britu aktieris Daniels Redklifs, kurš pasaules slavu iemantojis kā Harija Potera lomas atveidotājs, paskaidroja, ka viņa dzeršanas problēmu cēlonis bijis tas, ka viņš juties savā dzīvē apmaldījies. "Liela daļa no "dzerstiņiem" notika Potera filmas uzņemšanas noslēgumā un krietnu laiku pēc tam. Tā noteikti bija panika un neziņa, ko tālāk darīt. Arī tas, ka nebiju apmierināts ar to, kas es esmu. Tāpēc skaidrā prātā nevēlējos dzīvot."

Tomēr nu viņš ir atturībnieks. Un par savu lēmumu izsakās ar lepnumu, lai gan atzīst, ka bijis "dīvaini" atteikties no alkohola tik agrā vecumā. Šobrīd viņš par to esot ļoti, ļoti, ļoti laimīgs. "Taču mani vienmēr fascinē un sarūgtina jautājums: "Vai tas tik un tā būtu šādi noticis, ja nebūtu Potera?"

Kristīna Deivisa

Foto: Shutterstock

"Sekss un lielpilsēta" zvaigzne Kristīna Deivisa atteicās no alkohola lietošanas pēc tam, kad saprata, ka tas traucē viņas aktiermākslai. "Marie Claire UK" viņa sacīja: "Es sapratu, ka tas labi nebeigsies. Es iestājos aktiermeistarības programmā, tā bija ļoti sarežģīta...Apmeklējot nodarbības, cīnījos ar paģirām. Un beigu beigās sev pateicu: "Zini ko? Būs viens vai otrs. Es nevaru dabūt abus!" Deivisa atzina, ka viņas atkarība no alkohola kļuva tik smaga, ka sāka uztraukties, vai vispār nodzīvos ilgāk par 30 gadiem.

Deivisa savu pagātnes atkarību netur noslēpumā, jo viņa dzeršanu atmeta vēl pirms karjeras sākuma. Tā, lūk, viņa jau vairāk nekā 30 gadus ir atturībniece.

Anna Hetaveja

Amerikāņu aktrise Anna Hetaveja 2019. gadā paziņoja, ka pēc kļūšanas par māti, ir izlēmusi atmest alkohola lietošanu vismaz uz 18 gadiem. "Oktobrī es pārtraucu dzeršanu uz 18 gadiem," viņa teica. "Vaicāsiet, kāpēc es to izlēmu? Es nedzeršu visus gadus, kamēr mans dēls dzīvos vienā mājā ar mani, tikai tāpēc, ka man nepatīk veids, kā es to daru."

Viņa piebilda: "Laiks, ko es pavadu kopā ar viņu, ir patiešām ļoti vērtīgs. Es daudz strādāju, atskāršu, ka tādā veidā tiek ietekmēts mūsu kopīgais laiks. Un ne vienmēr dzeršanas dēļ, jo ar alkohola lietošanu aizrāvusies tā īsti neesmu nekad. Bet man nepatīk to teikt – kļūstot vecākam, paģiras kļūst patiešām smagas...Man bija jāizvēlās, un es izvēlējos kvalitatīvus rītus kopā ar dēlu. Vai tas nav briesmīgi? Nē, šobrīd esmu priecīga par to, cik labi man tas izdodas!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!