Foto: Shutterstock

Rebelas Vilsones jaunajā grāmatā "Rebel Rising" atklātais jau kuro reizi nonāk virsrakstos. Šoreiz cilvēki uzmanību pievērsuši jaunam tematam – spriedzei starp pasaulslaveno austrāliešu aktrisi Rebelu un britu nacionālo dārgumu Adeli. Kas abu starpā noticis?

Jau ziņojām, ka Vilsone ir sarakstījusi grāmatu par savu dzīvi. Tajā filmas "Pitch Perfect" zvaigzne atklāja, piemēram, ka nevainību viņa zaudējusi tikai 35 gadu vecumā. Tāpat, ka it kā dziedātāja Adele aktrisi ienīst, jo abas reiz, kad vēl nebija zaudējušas lieko svaru, tika salīdzinātas un pat jauktas.

"Dažas aktrises apvainotos, ja es viņas šajā grāmatā nosauktu par lielizmēra sievietēm ("plus size"), tāpēc man ir jābūt uzmanīgai ar to, ko es saku. Tieši tāpēc, manuprāt, Adele mani ienīst," rakstīja Rebela. "Bija tāds brīdis, kad viņa bija lielāka, un cilvēki mūs jauca. Es to tā pieņemu, jo, godīgi sakot, es nekad viņai to tā arī neesmu jautājusi."

Turpinot, Rebela apgalvoja, ka, lai gan viņas un Adeles ceļi ir krustojušies vairākos publiskos pasākumos, dziedātāja visai ātri novērsusies, ja ieraudzījusi Rebelu. "It kā mans resnums varētu pielipt, ja es uzturētos viņas tuvumā ilgāk par 30 sekundēm. Ahhh, kā viņai nepatika, ka viņu salīdzināja ar "Pirmklasīgo" resno Eimiju," viņa rakstīja.

Gan Adele, gan Rebela savā karjerā ir piedzīvojušas "resnuma fobiju" (fatphobia) un atklāti ir runājušas par savām attiecībām ar svara zaudēšanu. Jau ziņojām, ka loma filmā "Pitch Perfect" pārvērta Rebelu Vilsoni no diezgan parastas komiķes par Holivudas superzvaigzni, taču slavenā aktrise nāca klajā ar apgalvojumiem, ka viņas līgums ar "Pitch Perfect" liedza viņai atbrīvoties no liekā svara. Proti, neskatoties uz to, ka viņa vēlējās kļūt tievāka, viņai piecus gadus bija jāsaglabā "resunulītes" augums. Tomēr 2020. gadā viņa uzsāka tā dēvēto veselības gadu, atklājot, ka pievērsusies fiziskām aktivitātēm un izvairījusies no neveselīgas pārtikas, kā arī cukura lietošanas.

Un tā 2020. gadā viņa atbrīvojās no teju 36 kilogramiem liekā svara. "Es kādu laiku par to domāju, jo biju kļuvusi stereotipiska, spēlējot šo resno, smieklīgo sievieti," viņa piebilda, atsaucoties uz līdzīgām lomām filmās "Līgavas māsas" un "Kā būt vienai un laimīgai". "Man patīk atveidot šīs lomas, es mīlu šos varoņus, bet es gribēju darīt vairāk lietu, jutos tā, it kā būtu lielākā (resnākā) meitene.

Sociālo mediju lietotāji ir pikti uz Rebelas izteikumiem

Tomēr, kad Rebelas citāti par Adeli tika izplatīti sociālajos tīklos, lietotāji norādīja, ka Rebelas pieņēmumi par dziedātāju ir nevajadzīgi un apmelojoši. Kā sacīja pati aktrise, viņa "nekad nav jautājusi Adelei videokli par šķietamo aizvainojumu". Turklāt – pati dziedātāja vēl līdz šim nav sniegusi komentārus par grāmatā paustajiem apgalvojumiem.

Daudzi "X" (agrāk "Twitter") lietotāji pat iesmej par Rebelas "drāmu", nosaucot to par "izdomātu scēnu".

"Šis Rebelas Vilsones paziņojums šķiet nevajadzīgi skarbs un spekulatīvs pret Adeli. Turklāt tas saglabā kaitīgos stereotipus par ķermeņa tēlu," rakstīja kāds komentētājs, cits piebilda: "Adele ir visneproblemātiskākā persona, bet OK."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!