Foto: Vida Press/Publicitātes foto

"Vai tas ir joks? Kā var tik skaistu sievieti uzgleznot tik šausmīgi?" – šāds un tamlīdzīgi komentāri kopš trešdienas lasāmi izdevuma "Tatler" sociālajos tīklos. Žurnāla jūlija numurs, kas pārdošanā nonāks 30. maijā, pievērsies karaļnama personībām; tā vāku rotā Velsas princese Katrīna, taču ne visi spēj attēlotajā personā viņu "sazīmēt", raksta "Page Six".

Pati Keita Midltone jaunajam portretam nav pozējusi, tam par pamatu ņemts viņas krāšņais iznāciens kādā valsts nozīmes banketā 2022. gada novembrī. Princese pasākumā bija ģērbusies baltā kleitā līdz grīdai un rotājusies ar princeses Diānas un karalienes Elizabetes II dārgumiem.

Tieši kadrus no šī banketa savai gleznai izmantojusi Zambijā dzimusī māksliniece Hanna Uzora. "Tatler" savos soctīklu kontos iepazīstina ar mākslinieci un gleznas tapšanas stāstu, taču sajūsmas vietā pār autori veļas gandrīz tikai kritika. Briti nespēj viņas gleznā atpazīt savu princesi, dažs pat komentē, ka tā varētu gleznot kāds 8. klases audzēknis.

"Cik šausmīgs portrets tik skaistai sievietei," komentējusi kāda "Instagram" lietotāja. "Neticami, ka kaut ko tādu varēja publicēt," piebilst vēl kāda dāma. Vairāki briti norāda, ka ar šo gleznojumu Keita tikusi izņirgāta un piesmieta.

Pati māksliniece skaidro, ka "izgājusi" cauri tūkstotim kadru, kuros redzama Velsas princese. Uzora esot pavadījusi daudz laika, princesi izpētot dažādos apstākļos, tostarp noskatījusies dažādus video ar viņu kustībā. "Man bija interesanti saprast, kāda viņa ir," pauž gleznotāja. Uzora pagaidām nav atbildējusi viņas virzienā raidītajai kritikai par portretu "Tatler" vākam.

"Tatler" ir viens no senākajiem Lielbritānijas žurnāliem, kas veltīts modei un dzīvesstilam. Tas iznāk jau 123 gadus; kopš 2018. gada galvenā redaktora krēlu ieņem žurnālists Ričards Denens. Izdevējs pagaidām nav sniedzis komentārus par ažiotāžu raisījušo jūlija numura vāku.

Nedienas ar augstdzimušo britu portretiem sākās jau pirms nedēļas, kad plašu rezonansi izraisīja karaļa Čārlza III atainojums Džonatana Jeo gleznā. Tā radījusi iespaidu, ka karalis atrodas ellē, visapkārt asinis. Par gleznas epopeju vairāk lasāms šeit.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!