Foto: Vida Press

Pasaulē, kurā valda skaistuma kults un tiekšanās pēc nevīstošas jaunības, īpašu ievērību gūst dāmas, kuras tam stāv pāri. Izdevums "People" izcēlis vairākas savā jomā spožas personības, kas pateikušas stingru nē sejas plastiskajai ķirurģijai, botulīnam un filleriem, un spēj savu izvēli pamatot. Viņas visas jau ir briedumā, bet no tā necieš. Gluži otrādi – šo dāmu šarms līdz ar gadiem tikai aug.

Bārbra Streizande (82)

Foto: AP/Scanpix/LETA

Pērn izdotajos memuāros aktrise un dziedātāja Streizande vēstīja par neskaitāmiem gadījumiem mūža laikā, kad viņai rekomendēts izmainīt savu degunu un zobus, lai veicinātu karjeru Holivudā. "Es domāju – nu vai tad ar manu talantu nepietiek? Turklāt operācijas būtu dārgas. Un kā gan es varētu [ārstiem] uzticēties, lai viņi izdarītu tieši to, ko vajag, un ne kripatu vairāk? Tas ir pārāk liels risks," analizēja Streizande. Un vispār viņai pašai vienmēr patikuši gari deguni. Tāds tas bijis arī Streizandes iemīļotajai itāļu aktrisei Silvijai Mangano. "Un viņai šķita, ka viņa ir skaista," – tā Streizande.

Keita Vinsleta (48)

Foto: Vida Press

Nekad nav kautrējusies paust asu viedokli pret plastikas ķirurģiju. "Tas ir pretrunā ar manu morāli un to, kā mani audzinājuši vecāki. Iestājos par dabisku skaistumu un nekad nepiekāpšos! Esmu aktrise un nekad to nedarīšu – negribu "iesaldēt" savas sejas izteiksmi."

Džodija Fostere (61)

Foto: Vida Press

"Plastiskā ķirurģija – tas nav man," jau pirms 15 gadiem teica aktrise. Viņai neesot iebildumu, ka to dara citas, taču pati nevēlētos, jo, viņasprāt, šīs manipulācijas sieviešu sejā vienmēr tomēr ir redzamas: "Labāk, lai saka, ka man ir neglīts deguns, nevis neglīti uztaisīts deguns!" Viņai šis ir paštēla un pašapziņas jautājums, proti, operētas dāmas izstarojot kaunu par to, kādas viņas ir no dabas. Tiesa, vēl 40 un 50 gadu vecumā Fostere mocījusies ar pārdomām par aizejošo izskatu, taču līdz ar 60. gadskārtu atnācis miers.

Džūlija Robertsa (56)

Foto: Vida Press

"Žēl, ka mēs dzīvojam tik paniskā un dismorfiskā pasaulē. Sievietes pat nedod sev iespēju redzēt, kā viņas izskatītos kā vecāka gadagājuma cilvēki," saka slavenā aktrise. Viņai šķiet būtiski saglabāt savu seju dzīvu, lai bērni un mazbērni varētu redzēt, "kad esmu dusmīga, kad skumja". Viņasprāt, cilvēka seja ir kā stāsts, un ļoti bēdīgi, ja šis stāsts vēsta tikai par braucienu uz daktera kabinetu. Jau pirms desmit gadiem Robertsa pauda, ka pēc Holivudas standartiem viņa uzņemas risku, neveicot sejas korekciju.

Selma Hajeka (57)

Foto: Vida Press

Nekādu ķirurģisku uzlabojumu, nekādu botoksu, pīlingu vai filleru – tāds ir viņas uzskats. "Man šķiet šausmīgi, ka meitenes jau no 20 gadu vecuma injicē sev sejā un lūpās. Viena man teica: ja es tagad nomērdēšu muskuļus, man nekad nebūs grumbu. Varat iedomāties?" Selmai ir savs slepenais skaistuma triks – kāda viela (Tepezcohuite), ko Meksikā lieto apdegumu upuriem. Tā pilnībā atjaunojot ādu. Kad aktrise šo sastāvdaļu aizvedusi uz laboratorijām ASV, arī tur bijis pārsteigums, kāpēc šis brīnumlīdzeklis netiek plaši izmantots.

Halle Berija (57)

Foto: Vida Press

Aktrise atzīst: industrijā bijis liels spiediens veikt plastikas operāciju, taču viņa spējusi tam pretstāvēt. "Es nemelošu, ka par to nedomāju. Taču vai tiešām man jādara tas pats, kas visām, lai paliktu šajā biznesā? Visu laiku sev atgādinu, ka skaistums nav tikai fizisks. Novecošana ir dabiska, tas notiks ar mums visiem." Berija vēlas arī turpmāk izskatīties pēc sevis pašas, jo operācijas padarot seju svešādu.

Džuliana Mūra (63)

Foto: Vida Press

"Man ļoti nepatīk nosodīt botoksa lietotājas, taču es neticu, ka tas ļauj viņām izskatīties labāk. Skats ir tāds, it kā sejai būtu kaut kas nodarīts – tā šķiet mainīta. Tas vienkārši izskatās dīvaini," spriež aktrise. Mūrai arīdzan ir iebildumi pret frāzi "novecot skaisti", jo vai tad pastāv kāds necienīgs novecošanās veids? "Mums, protams, nav izvēles," par novecošanos saka viņa, "taču svarīgāk ir, kā mēs attīstāmies, kur virzāmies dzīvē". Lūk, par ko vajadzētu domāt.

Amanda Pīta (52)

Foto: Vida Press

Amerikāņu aktrise Pīta savai sejai nekad neko invazīvu nav darījusi. Nostāju pret injekcijām viņā veicinājušas abas meitas, kuras redzētu, ka māte visiem spēkiem cenšas turēties pie jaunības. Viņa gan tērējusi daudz laika un līdzekļu, lai skaistumu uzturētu citos veidos, ne ar pildvielām sejā. To visu Pīta sauc par izmestu naudu un jau labu laiku no kosmētiskām procedūrām atteikusies. "Tā kā mēs visi reiz būsim krunkaini un mirsim, mums ir jāvirzās uz šī fakta pieņemšanu," uzskata viņa.

Merila Strīpa (74)

Foto: Vida Press

O, Merila! Spožākā no zvaigznēm. Ar savu seju neko nav darījusi tāpēc, ka redzējusi šausmu ainu citos – daudzām vienaudzēm viss nogājis greizi. "Kad redzu tos cilvēkus, tas ir kā saziņas pārrāvums," viņa raksturo izmainītās sejas. Operācijas un injekcijas aktrisēm galīgi nenākot par labu, jo patieso seju sedz "plīvurs". Strīpu arīdzan pārsteidzis, cik daudz vīriešu Holivudā iet operēšanās ceļu. "Es to vienkārši nesaprotu. Novecošana ir jāpieņem, jo dzīve ir vērtība. Īpaši, kad esat zaudējis daudz savējo, katra diena ir kā dāvana," – tā domā Strīpa.

Pinka (44)

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Dziedātāja pirms četriem gadiem piefiksējusi novecošanās pazīmes sevī. Ieraudzīt grumbas un smēķēšanas sekas esot dīvaini, taču pieradusi pie jaunās realitātes. Pinka ir domājusi par uzlabojumiem, taču ikreiz viņu attur visapkārt redzamie piemēri – ļaudis, kuru seja vairs nekustas un nevar pateikt, ko viņi domā, ko jūt. Pinka atteikusies kaunēties par to, ka noveco dabiski.

Emma Tomsone (65)

Foto: Vida Press

"Tas ir traki. Tas nav normāli, bet mūsu pašu radītā kultūra saka, ka tas ir normāli," par tiekšanos pēc mūžīgas jaunības saka aktrise. Viņa ir noraizējusies par to, kā plastiskā ķirurģija ietekmēs sabiedrības nākotni, jo jaunas meitenes un zēni jau agri sāk uzskatīt, ka viņos kaut kas nav normāli. "Kolektīvās psihozes forma," Tomsone raksturo mākslīgā skaistuma kultu.

Polina Porižkova (59)

Foto: Vida Press

Čehu supermodele uzskata, ka cīņa ar vecumu ir zaudēta jau saknē. Atjaunoties un novērst dabas procesus nav pa spēkam nevienam. Viņa tic vitamīniem, veselības dzērieniem un treniņiem, un tos arī pati piedāvā. Porižkova uzskata, ka dabiski novecojošas sievietes tiekot kauninātas par to, tāpēc viņa vēlas būt "gaismas kūlītis tajos tumšajos kauna kaktos". Porižkova nosoda gan filleru, gan botulīna toksīnu injicēšanu sevī.

Drū Berimora (49)

Foto: Vida Press

Aktrise nekritizē tos, kas ļāvušies plastikas ķirurģijai, taču pašai ir stingra nostāja pret to: "Neko neesmu darījusi, un saglabāšu savu seju, cik vien ilgi iespējams. Ar nepacietību gaidu, kad tā nākotnē izskatīsies pēc ādas somiņas," viņa smej. Berimorai ir vēl viens arguments, proti, viņa ir uz atkarībām tendēts cilvēks, tāpēc ļaušanās mākslīgajam skaistumam viņai varot izvērsties pavisam traki. Turklāt Berimorai bali palikt ar "nofiksētu" mīmiku.

Sāra Polsone (49)

Foto: Vida Press

"Tā kā es neko savā sejā nešauju iekšā, domājams, visi redz, ka man ir 49," veselīgi spriež amerikāņu aktrise, kura iestājas par novecošanu dabiskā veidā. Viņu strauji savecināšot darbs teātrī. Piemēram, vienā no izrādēm Polsonei visu laiku jābūt ar dusmu rievu starp uzacīm – un tā vairākus mēnešus pēc kārtas. Polsone par to joko: "Tādas rievas man nekad nav bijis, bet pēc šīs lugas, ceru, tā tur paliks uz visiem laikiem!"

Šārona Osborna (71)

Foto: Vida Press

Lietas sapratusi nedaudz novēloti. "Izskatījos pēc ciklopa," par 2021. gadā veiktu "feisliftu" saka Osborna kundze, "man bija viena acs šeit, otra tur, mute šķība, turklāt vēl bija jāgaida, lai to visu varētu izlabot!" Pēdējā operācija arī pielikusi punktu centieniem atgriezt jaunību. Dzīvē viņai bijušas trīs nopietnas kosmētiskas operācijas, tagad Šārona ir to pretiniece. "Laiks ir pret mani," viņa secinājusi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!