Foto: Kadrs no video
Budapeštā operatīvi aizturēts veikls tālruņu zaglis (attēlā), kuru paspēja nofilmēt kāds vērīgs metro pasažieris.

Sižetā redzams, kā zaglis mierīgi nogaida piemērotu brīdi, kad vagona durvis pēc mirkļa aizvērsies, līdz zibenīgi izrauj jaunai sievietei no rokām viedtālruni un metas ārā uz perona.

Vīrietis, kas atradās blakus un nofilmēja notikušo incidentu Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā, vēlāk policijai atzina, ka to darījis, jo vainīgais puisis izskatījies aizdomīgs.

Kā vēsta resurss Gizmodo, spriedzes pilnais sižets jau kļuvis par vīrusveida video Ungārijā, un arī zaglis tika notverts vienu dienu pēc nozieguma izdarīšanas, tikai pateicoties tā lielajai popularitātei.

Budapeštas policijas pārstāvis žurnālistiem pastāstīja, ka video redzamais vīrietis aizturēts 27. oktobrī un pēc nopratināšanas atzinies izdarītajā pārkāpumā. Viņš tiek identificēts tikai kā romu tautības pārstāvis B.Tibors un esot izdarījis jau vairākas zādzības.

Mobilo ierīču zādzību skaits pieaug visās pasaules lielpilsētās, un daudzas no tām notiek tieši sabiedriskajā transportā. Piemēram, Kolumbijas apgabalā ASV policija uzskata, ka 60 līdz 70 procenti laupīšanu ir saistītas ar mobilajiem tālruņiem, turklāt puse no tām ir dārgu viedtālruņu zādzības metro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!