Foto: Publicitātes foto

Ceturtdienas, 15. novembra, vakarā Latvijas Televīzijas skatītāji varēja sekot līdzi šova Lauku sēta otrās sezonas spraigajiem notikumiem – jo tuvāk nāk šova beigas, jo attiecības starp dalībniekiem kļūst saspringtākas.

Par šīs nedēļas upuri pārējo dalībnieku vidū krita skolotāja Alise - viņa jau kopš šova sākuma kaitinājusi vairumu Lauku sētas strādnieku, ko apliecina tas, ka Alise trīs reizes jau sēdējusi uz izbalsošanas strīpas.

Punktu dalībnieku pacietībai pielika fakts, ka pagājušajā nedēļā saimnieks Alisei piešķīra imunitāti par labu darbu - tā kā Alisei šajā nedēļā uzticēti pavāres pienākumi, pārējie viņu nolēma boikotēt, atsakoties no maltītēm. 

Par badastreiku paziņoja Jānis, kurš atklāja, ka šajā cīņā viņam pievienojas Māris, Lidija, Gunita un Daiga. Tādējādi dalībnieki vēlējās norādīt, ka viņi nevēlas meiteni vairs šovā redzēt, jo pēc trim mēģinājumiem viņu izbalsot Alise to nav sapratusi.

Tāpat Alisei tika ieteiks pašai nomazgāties un bikses izmazgāt, jo vairāki dalībnieki bija novērojuši, ka viņa guļ kombinezonā, bet Daiga ne reizi šova laikā nebija redzējusi Alisi mazgājamies.

Guntim, kurš vienīgais nav pievienojies badastreikam, kolēģu rīcība īsti pieņemama nešķita, jo viņš uzskata, ka šovā nav jāskaidro attiecības, bet gan jāatceras šova galvenais mērķis - cīņa par traktoru.

Alise par kolēģu rīcību tikai pasmējās, un pirmo reizi šova vēsturē tika aizslēgtas visas vietas, kur tiek glabāta pārtika.

Saimnieks dalībnieku māžošanos uztvēra kritiski un, lai izdzītu viņiem muļķības no prāta, lika strādniekus pie darba - kūts sienas krāsošanas, kura laikā strādnieku čammāšanās saimnieku paguva nokaitināt.

Nākamās dienas rītā pirmā no badastreika atteicās Lidija, kura paziņoja, ka viņai savā vecumā jādomā par savu veselību, bet saimnieks devās pēc daktera, lai pirms strādnieku sūtīšanas laukā pārbaudītu viņu veselības stāvokli.

Visiem streikotājiem, izņemot Jāni, tika konstatētas problēmas ar asinspiedienu, un viņi tika atzīti par darba nespējīgiem. Pēc tam streikotāji sabijušies paziņoja par badastreika pārtraukšanu, pabrokastoja un devās pie darba - dzīt sētas mietus.

Mietiņu dzīšanas cīņā starp puišiem izcēlās sīva konkurence - kad Māris un Jānis juta, ka Gunti pieveikt neizdosies, viņi metās uz vienu roku un Jānis dažus paša iedzītos mietus iezīmēja kā Māra iedzītus.

Tiesa, abi vīri savu krāpšanos līdz pēdējam noliedza, bet tas nepalīdzēja viņiem apsteigt Gunti, kurš pārbaudījumā tāpat uzvarēja un ieguva imunitāti.

Pēc nedēļas, kas pagāja vienos vienīgos kašķos, saimnieki lēma, ka nepiemērotākā un slinkākā dalībniece šonedēļ bijusi Daiga, kurai mēdzot uzdot nervi, bet blakus uz izbalsošanas strīpas sēdās Alise.

Abas dalībnieces sacentās māla podu dauzīšanā, kurā Daigai veicās labāk, un mājās devās Alise, bet pārējie dalībnieki, izņemot Gunti, priecājās par iespēju beidzot atbrīvoties no kaitinošās un pļāpīgās Alises, kas viņiem izdevās tikai ar ceturto piegājienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!