Foto: LETA

Pirmdien, 28. janvārī, savu divdesmito dzimšanas dienu atzīmē jaunais dziedātājs Dzintars Čīča (attēlā), kurš svinības gan aizsācis jau aizvadītajā svētdienā, sniedzot vērienīgus jubilejas koncertus (galerijā).

"Lai gan mani laikam mūžīgi sauks par mazo Dzintariņu, priecājos, ka vairs neesmu padsmitgadnieks. Par tādu dzimšanas dienu, kādu piedzīvoju šogad, var sapņot ikviens!" savās dzimšanas dienas sajūtās ar DELFI Izklaidi dalās Čīča.

Kā atklāj jaunais dziedātājs, dzimšanas dienu viņš pavadīs ģimenes lokā, izvairoties no skaļām svinībām un priecājoties par nedēļas nogalē aizvadītajiem jubilejas koncertiem.

"Dzimšanas dienu svinēšu savās Rīgas mājās kopā ar pāris sev tuviem cilvēkiem. Ēdīšu mandarīnus un siera kūku. Savukārt rīt kopā ar televīzijas filmēšanas grupu dosimies uz Sabili, kur dzimšanas dienu svinēšu vēlreiz.

Savu lielāko dāvanu - klausītāju mīlestību un iedvesmu, kuras pietiks arī nākamajiem divdesmit gadiem - esmu saņēmis jubilejas koncertos.

Tajos biju izvēlējies visai sarežģītu repertuāru, kurā bija arī komponista Emīla Dārziņa klasiskie skaņdarbi, kā arī populārā kompozīcija O sole mio, un šīs dziesmas izpelnījās grandiozas ovācijas. Man bija vienlaikus patīkami un reizē pat neērti redzēt, kā publika cēlās kājās un veltīja mums ar pianistu Anatoliju Livču nebeidzamus aplausus. 

Es nācu pie klausītājiem ar visu sirdi, un nekas nevar būt jaukāks par šādu abpusēju mīlestību," par dzimšanas dienas priekšvakarā piedzīvotajiem mirkļiem priecājas jaunais dziedātājs.

Taujāts, kādas ir Čīčas ieceres šim gadam, jaunais dziedātājs atklāj tālejošus plānus savā muzikālajā karjerā.

"Septītajā martā Ogres kultūras centrā sniegšu vēl vienu jubilejas koncertu. Tāpat jau kopš decembra aktīvi rit mēģinājumi jaunajai koncertprogrammai ar grupu Čigānzēni, kurā esmu apvienojies ar Ričiem un Kasparu Antesu.  

Paralēli turpinās arī programmas Rozes kaislības koncerti kopā ar Andri Daņiļenko, Vitu Baļčunaiti un Roberto Meloni. Šogad sācies arī aktīvs darbs pie mana jaunā albuma, kas, domāju, būs pārsteigums daudziem.

Ir sākušās pārrunas arī par manu dalību kādā starptautiskā projektā, bet par to vēl ir pāragri runāt, un ārzemju karjera mani, godīgi sakot, ne īpaši vilina.

Mans vienīgais uzstādījums ir turpināt dziedāt un muzicēt no sirds galvenokārt jau savā dzimtenē, Latvijā, un būt kopā ar saviem klausītājiem, pateicoties kuriem, man ir dota iespēja būt mūziķim.

Mūzika ir gan mans sirds darbs, gan arī visai tehniska nodarbošanās. Es vēlos visu izdarīt nevainojami, tāpēc manas dienas aizrit gan vokāla nodarbībās, gan mācoties dziesmu tekstus un jaunās melodijas, kā arī piedaloties mēģinājumos ar grupu.

Nekam citam man laika neatliek un arī nevajag. Vienīgi apmēram reizi nedēļā aizeju uz boksa nodarbībām, jo tas nepieciešams gan manam ķermenim, gan garam," atklāj Čīča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!