Talantu šovā Okartes akadēmija iepazītā dziedātāja Evija Sloka (attēlā) 2011. gada rudenī sakravāja ceļa somas un devās uz Angliju, lai apgūtu dziedāšanas prasmi izglītības iestādē Academy of Contemporary Music - viņa veiksmīgi nokārtojusi visus gala eksāmenus un plāno, ko darīt tālāk.

"Šobrīd norisinās liels pārmaiņu laiks - mainu darbus, meklēju jaunus. Rit pirmie divi mēneši manā dzīvē, kad vairs nav jādodas uz skolu un varu darīt, ko vien vēlos.

Esmu veiksmīgi nokārtojusi visus gala eksāmenus skolā, tikai jāsagaida oficiālie dokumenti. Šī iemesla dēļ pagaidām iekavējusies darba uzsākšana, taču ir pāris varianti saistībā ar mūzikas pasniedzējas profesiju.

Gribētos arī atrast laiku tieši praktiskajai mūzikas pusei. Ceru ierakstīt jaunas dziesmas, kad man būs brīvāks laiks, jo dažas jau esmu sakomponējusi, bet tās visas ir angļu valodā. Gribētos kaut ko arī latviešu valodā," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Evija.

Jauniete pirms vairākiem gadiem nolēma doties uz Angliju, jo Latvijā nejuta izaugsmes iespējas - mūzikas bizness šeit ir ļoti mazs un tādas skolas, kur mācīties popa vai roka mūziku īsti nav.

"Es nerunāju par popularitāti, bet gan par izaugsmi dziedātprasmē un muzikalitātē. Vienmēr esmu vēlējusies pamācīties ārzemēs, apgūt valodu un iegūt vismaz vienu bakalaura grādu.

Pirms diviem gadiem Latvijā nevarēju atrast nevienu skolu, kurā es būtu gatava mācīties trīs vai četrus gadus. Tiesa, tagad es zinātu, kur iet," stāsta Evija.

Dziedātājai arī raisījušās pārdomas par to, vai vajadzētu atgriezties dzimtenē. Pagaidām viņa vēl nav izlēmusi, ko darīs tālāk.

"Par atgriešanos Latvijā visu laiku ir pārdomas. Pirms pāris mēnešiem galvā bija doma braukt mājās, taču nolēmu, ka palikšu Anglijā līdz vasaras beigām, bet tagad jau esmu apsvērusi iespējamību doties uz vēl kādu citu valsti. Domas visu laiku mainās. Kā jau teicu, ir liels pārmaiņu laiks," skaidro mūziķe.

Jauniete joprojām atceras laiku, ko pavadīja šovā Okartes akadēmija. Toreiz meitene ieguva otro vietu, piekāpjoties Samantai Tīnai, kurai pa šo laiku izveidojusies visai veiksmīga karjera dzimtenē.

"Šovs man ļoti palīdzēja. Tā bija liela pieredze, bet šie divi gadi Anglijā man devuši daudz vairāk, taču Jaunās talantu fabrikas dalībniekiem vēlu izbaudīt laiku šovā un pārāk neiespringt - neuztvert sadzīvi nopietni, tikai mūziku! Pēc šova - tad varēs iespringt visās sfērās," noslēgumā saka dziedātāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!