Foto: DELFI

Otrdien, 7. janvārī, noslēdzās izpildītāju pieteikšanās Eirovīzijas nacionālajai atlasei, un tagad beidzot oficiāli zināms, kuri būs tie, kas sacentīsies par iespēju piedalīties lielajā konkursā, kurš norisināsies Dānijā.

Kā jau tas bija gaidāms, publiskajā telpā Eirovīzjas nacionālās atlases dalībnieki kļuvuši par vienu no apspriestākajiem tematiem, un lielajā diskusiju virpulī atrodušies arī tādi cilvēki, kuri 24 dziesmu pulciņā jau saklausījuši plaģiātus.

Šoreiz uzmanību izpelnījies Mārtiņa Kita komponētais skaņdarbs I Need a Soul Mate, kuru nacionālajā atlasē izpildīs apvienība Mad Show Boys. Vairāki cilvēki šajā dziesmā saskatījuši līdzību ar Laura Reinika hitu Banjo Laura, ar kuru viņš Eirovīzijā startēja 2011. gadā. Tas, iespējams, skaidrojams ar faktu, ka abām kompozīcijām ir viens aranžētājs. 

Mikroblogu vietnē Twitter kāds vērīgs klausītājs trešdienas vakarā uzrunāja Reiniku, taujājot, vai viņš gadījumā dziesmas I Need a Soul Mate meldiņā nesaklausa kaut ko pazīstamu, uz ko mūziķis sniedza atbildi, ka Bandžo Laura, šķiet, pārvilkusi kleitu un tagad atkal skrien uz Eirovīziju


Sarunā vēlāk iesaistījās arī realitātes šova Talantu fabrika bijušais dalībnieks Jānis Polis jeb Jeremy, kurš savukārt pasmējās par visiem zināmo faktu, ka popmūzikas dziesmas parasti sastāv no četriem akordiem, tādēļ nav brīnums, ka tā visas skan vienādi.


Apvienība Mad Show Boys savulaik jau piedalījusies Eirovīzijas nacionālajā atlasē - 2012. gadā ar dziesmu Music Thiefs. Toreiz grupas izpildītā kompozīcija tika vērtēta pretrunīgi - daudzi tajā saklausīja klaju plaģiātu, taču, par spīti tam, bukmeikeri grupai paredzēja uzvaru.

Noslēgumā apvienība ierindojās trešajā vietā, un uzvaras laurus negaidīti plūca dziedātāja Linda Dinsberga jeb Anmary ar dziesmu Beautiful Song. Grupa Mad Show Boys ar to nebija mierā un paziņoja, ka kāds žūrijas loceklis apvienībai atklājis, ka ekspertu viedoklis pirms balsojuma bijis ietekmēts.

Mad Show Boys izpildītā dziesma I Need a Soul Twin


Laura Reinika grāvējs Banjo Laura



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!