Foto: Bbc.co.uk
Kamēr latviešu fitnesa daiļavas par sevi ārpus dzimtās zemes robežām liek runāt galvenokārt ar saviem sportiskajiem sasniegumiem, kāda lietuviešu kultūriste nolēmusi parādīt, ka veselīgu dzīvesveidu iespējams apvienot ar kulināres prasmju noslīpēšanu.

Šonedēļ tiek dots starts populārajam Lielbritānijas kūku cepšanas šovam The Great British Bake Off , kurā sacentīsies 12 apņēmības pilni dalībnieki, kas izvēlēti no aptuveni 16 tūkstošiem pieteikumu.

Kā vēsta britu mediji, šīs sezonas dalībnieki ir visneparastākie, kādi jebkad šovā piedalījušies – starp viņiem ir ne tikai 32 gadus vecā Lietuvas kultūriste Ugne (attēla), bet arī cietumsargs, ugunsdzēsējs, Dalailamas privātais fotogrāfs un citi ar neparastām nodarbēm.

Telekanāla BBC mājaslapā teikts, ka Ugne ir no Lietuvas, bet šobrīd dzīvo Eseksā kopā ar savu partneri, kurš arī kultūrists. Abi audzina divus mazus bērnus, bet sieviete strādā par privāto asistenti un administratori.

Kūku cepšanas prasmes lietuviete iemācījusies no savas mātes un vecmāmiņas, kuras izmantojušas Austrumeiropas kulinārijas knifiņus un darbarīkus, bet kopš pārvākšanās uz Angliju Ugnei tuva kļuvušas angļu beķerejas tradīcijas. Tiesa, cepot britu tradicionālos pīrāgus vai maizi, Ugne labprāt izmanto Lietuvas garšvielas, lai atcerētos par mājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!