Foto: Privātais arhīvs

Septembra sākumā latviešu mūziķis Markus Riva (attēlā) tika nominēts prestižajai telekanāla Russian Music Box balvai kā gada labākais izrāviens. 19. novembrī balvas pasniegšanas ceremonijā Kremļa pilī Riva triumfēja nominācijā, saņemot prestižo apbalvojumu.

Nominācijā Riva konkurēja ar šova Gribu pie Meladzes uzvarētājiem grupu Mband, Ukrainas uzlēcošajām zvaigznēm Время и Стекло, šovu zvaigzni Slavu Basjulu, jauno krievu skaistuli Juliannu Karaļovu, Jukebox Trio un citiem māksliniekiem, kuriem pēdējā gada laikā izdevies spoži iemirdzēties Krievijas šovbiznesā.

Balsošana notika konkursa oficiālajā mājas lapā un noslēdzās dienu pirms rezultātu paziņošanas, bet Markus bija izvirzījies tās vadībā krietnu brīdi pirms balsošanas beigām.

19. novembrī Kremļa pils zālē notika svinīga balvas pasniegšanas ceremonija, kuras laikā nominācijā latviešu dziedātājs saņēma prestižo statueti. Music Box statueti latviešu mūziķim pasniedza Josifs Prigožins un Sergejs Zverevs.

Markus no skatuves pateicās savai komandai, producentam Alanam Badoevam, un uzticamajiem atbalstītājiem, kuri neatlaidīgi balsoja un ticēja, ka balvu saņems tieši viņš.

"Šodien saņēmu savu pirmo mūzikas balvu! Liels prieks un paldies visiem, kas atbalsta un tur īkšķus! Liels prieks nest Latvijas vārdu arī ārpus robežām!" uzreiz pēc statuetes saņemšanas priekā ar faniem dalījās pats Markus.

Šī ir pirmā muzikālā balva, ko starptautiskā arēnā ir ieguvis Markus. Kā atklāj mūziķa pārstāvji, pēc klātesošo siltās uzņemšanas un aplausiem bijis skaidrs, ka mūziķis jau ir paspējis iekarot Krievijas auditoriju.

Balvas Kremlī saņēma arī Polina Gagarina, Sergejs Lazarevs, Nargiza, grupa Serebro un citi. Russian MusicBox ir viens no populārākajiem televīzijas kanāliem, kuru iespējams redzēt tādas valstīs kā Krievija, Ukraina, Baltkrievija, Kazahstāna, Ķīna, ASV un citās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!