Foto: Vida Press

Kino darbs "Indiana Džonss un Likteņa rats" ("Indiana Jones and the Dial of Destiny") iezīmē Harisona Forda pēdējo šīs franšīzes filmu pēc vairāk nekā 40 gadu ilgas arheologa tēlošanas. Filma kinoteātros jau pavisam drīz – no 28. jūnija!

Lai gan fani ir sajūsmā par filmas iznākšanu, daudzus nomāc jautājumus, kāpēc starp ceturto un piekto "Indiana Džonsa" filmu bija 15 gadu pārtraukums? Aktieris pēdējo reizi drosmīgo arheologu atveidoja 2008. gada filmā "Indiana Džonss un kristāla galvaskausa karaļvalsts" ("Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull").

Runājot ar "Digital Spy" pirms jaunās filmas iznākšanas, Fordam tika jautāts par ilgo kavēšanos. "Nu nebija tā, ka mēs sēdējām 10 gadus un gaidījām, kad varēsim nākt klajā ar ideju," viņš atbildēja. "Kad pabeidzām pēdējo filmu (ceturto), es domāju, ka neviens pat neaizdomājās, ka varētu iet un uzņemt citu, jaunu filmu."

"Un tad bija dažas interesantas idejas, kas tikai "uzpeldēja". Bet tās nebija gluži iederīgas konkrētajā laikā periodā. Un tad mēs atradām ideju, scenāriju un spēcīgu stāstu, ko gribējām pastāstīt."

80 gadus vecais aktieris piebilda, ka ir ļoti apmierināts par stāstu, kas atspoguļots filmā "Indiana Džonss un Likteņa rats".

"Mēs tuvojamies Indianas Džonsa beigām, un es gribēju redzēt viņa stāsta noslēgumu, kas atbilst viņa laikmeta realitātei, un kādu iespaidu tas atstāj uz šo cilvēku, ko mēs esam iepazinuši visu šo gadu gaitā," viņš sacīja.

Raksturojot savu pēdējo dienu filmēšanas laukumā, Fords atcerējās: "Mani pārņēma sajūta, ka esmu kaut ko uztaisījis, uz to atskatos un izjūtu ļoti lielu gandarījumu."

"Es jutu mieru un apmierinātību, jo šis konkrētais darbs, ko mēs ar režisoru un visiem pārējiem iesaistītajiem cilvēki bijām kopā paveikuši, tika pabeigts tā, ka man patiešām radās gandarījums. Es ceru, ka citiem tas šķitīs tikpat lielisks kā man un visai projekta komandai."

"Indiana Džonss un Likteņa rats" kinoteātros nonāks 28. jūnijā. Noslēdzošajā filmā leģendārais Indiana Džonss atgriežas iemīļotās filmu sērijas piektajā daļā. Atrodoties jaunā laikmetā un, tuvojoties pensijai, Indiana cenšas iekļauties jaunajā pasaulē, kas, šķiet, viņu ir pāraugusi. Taču, kad pazīstamā ļaunuma taustekļi atgriežas vecā sāncenša izskatā, viņam ir atkal jāuzvelk platmale un vēlreiz jāpaņem rokās pātaga, lai pārliecinātos, ka sens un spēcīgs artefakts nenonāk nepareizās rokās.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!