Seriāla "Eiforija" ("Euphoria") zvaigzne Džeikobs Elordi un aktrise Kailija Saenija no seriāla "Īsttaunas ķēve" ("Mare of Easttown") spēlē titullomas režisores Sofijas Kopolas filmā "Priscilla", kuras pamatā ir Priscillas Preslijas 1985. gada memuārs "Elvis un es". Nupat iznācis šīs filmas pirmais reklāmas rullītis.

"Kad pusaudze Priscilla Boljē ballītē satiekas ar Elvisu Presliju, vīrieti, kurš jau ir rokenrola superzvaigzne, viņš privātos brīžos negaidīti kļūst par pilnīgi citādu cilvēku: saviļņojošu simpātiju, sabiedroto, ar kuru dalīt vientulību, un neaizsargātu labāko draugu.

Caur Priscillas acīm Sofija Kopola šajā dziļi izjustajā un valdzinoši detalizētajā mīlestības atainojumā stāsta par lielā amerikāņu mīta neredzēto pusi: Elvisa un Priscillas ilgo attiecību veidošanās posmu un vētraino laulību. Stāsts vijas no Vācijas armijas bāzes līdz viņa sapņu muižai Greislendā, fantāzijai un slavai," teikts kompānijas "A24" izlaistajā filmas anotācijā.

Šis projekts tapis pēc režisora ​​Baza Lurmana filmas "Elviss" milzīgajiem panākumiem pagājušajā gadā, kurā Ostins Batlers piedalījās ikoniskā mūziķa lomā un Olīvija Dedžonža iejutās Priscillas tēlā. Tomēr Lurmana filmā galvenā vērība tika veltīta nevis Presliju mīlasstāstam, bet Elvisa sarežģītajām attiecībām ar viņa menedžeri Tomu Pārkeru (Toms Henkss).

Priscilla Preslija, kurai tagad aprit 78 gadi, un citi Presliju ģimenes locekļi atzinīgi izteikušies par oktobrī gaidāmo filmu, raksta "People".


Režisore Sofija Kopola, kuras pūrā ir tādas filmas kā "Marija Antuanete" ("Marie Antoinette", 2006), "Jaunavu pašnāvības" ("The Virgin Suicides", 1999), "Pazudis tulkojumā" ("Lost in translation", 2003) un "Izredzētie" ("The Bling Ring", 2013), atzinusi, ka apbrīno Lurmana unikālo darbu, taču priecājas, ka viņš nav iedziļinājies Presliju mīlasstāstā, jo tas devis viņai iespēju to atšķetināt pašai.

"Priscillai viņa [Lurmana - red.] darbā ir tik maza loma, ka nejūtos tā, it kā būtu ielauzusies kāda cita teritorijā. Es novērtēju, ka cilvēki bija tik ļoti aizrāvušies ar filmu par Elvisu un nu drīzumā būs vēl viena, bet par Priscillu," "People" citē amerikāņu režisori. "Domāju, ka būs interesanti iegūt divas pilnīgi atšķirīgas interpretācijas par vieniem un tiem pašiem notikumiem vienā laika periodā."

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!