Foto: AFP/Scanpix/LETA
Atzinību guvušais HBO jauniešu seriāls "Eiforija" ("Euphoria") ir nonācis arī "Go3" televīzijā. Galvenajā lomā ir jaunā un talantīgā aktrise Zendaja (Zendaya), kura starmešu gaismā gozās jau no bērna kājas.

Zendaja Marī Stormera Kolmena ir amerikāņu aktrise un dziedātāja, kas ieguvusi divas "Emmy" balvas kā labākā TV seriāla aktrise, savukārt 2022. gadā žurnāls "Time" viņu iekļāvis 100 pasaules ietekmīgāko cilvēku sarakstā.

Viņas ceļš uz slavu bija dažādiem pavērsieniem bagāts, taču jau no agras bērnības viņa nav kautrējusies atrasties kameru priekšā, kā arī izpaust sevi ne vien aktiermākslā, bet arī dziedot un dejojot. Piedāvājam mazāk zināmus faktus par viņas karjeru un dzīvi.

  • Zendajas pirmā oficiālā darba vieta saistīta ar viņas pirmo aizraušanos – dejošanu. Bērnībā viņa parādījās vairāku modes zīmolu katalogos, bet deju nodarbības sāka astoņu gadu vecumā un bija deju grupas sastāvā. Tas noveda pie dziedātājas Selēnas Gomesas rezerves dejotājas darba, taču ne uz skatuves, bet gan televīzijas reklāmā zīmolam "Sears".
  • 2009. gadā viņa izpildīja dziesmas "Kidz Bop 15" albumam, kas ietvēra tobrīd populārākās popdziesmas bērniem draudzīgā formātā.
  • 2012. gadā viņa piedalījās šovā "Dejo ar zvaigzni" ("Dancing with the Stars"), kur finišēja otrajā vietā.
  • 14 gadu vecumā Zendaja tika pie pirmās nopietnās lomas kanāla "Disney" jauniešu seriālā "Shake It Up", kur viņa strādāja kopā ar skandalozo aktrisi Bellu Tornu. Seriāls noslēdzās 2013. gadā, savukārt Zendajai nākotnē tas nodrošināja vairākas lomas "Disney" kanāla seriālos un filmās.
  • Viņas lielākais izrāviens notika 2015. gadā, kad viņa ieguva lomu "Disney" seriālā "K.C. Undercover", kur viņa attēloja pusaugu slepeno aģentu.
  • 2016. gadā viņa sadarbojās ar vairākiem mūzikas izpildītājiem, tajā skaitā izdodot dziesmu kopā ar Krisu Braunu un piedaloties Bejonses vizuālajā albumā "Lemonade".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!