Foto: Vida Press
Kas gan vēl labāk varētu nospēlēt bērnu un vecāku attiecības, ja ne īsti ģimenes locekļi? Filmu, kurās izvēlēta šāda stratēģija, ir ne mazums. Taču tikpat labi ģimenes locekļi, kuriem aktieru dotības, šķiet, ir teju pārmantojušās, spēj notēlot arī svešiniekus. Lūk, pieci aktieri, kuri izbaudījuši, kā ir, ja kolēģis ir paša bērns.

Andželīna Džolija kopā ar meitu Vivjenu Marselīnu


Fantāzijas filmā "Melnā feja Malefisenta" ("Maleficent", 2014) kino zvaigzne Andželīna Džolija kameru priekšā tēloja kopā ar savu tolaik četrus gadus veco meitu Vivjenu Marselīnu.

Apstiprinot dalību šajā filmā, Džolija nebija plānojusi, ka tās filmēšanā būs jāpiedalās arī kādam no viņas pašas bērniem. Žurnālam "Vanity Fair" aktrise skaidrojusi, ka šāda izvēle izdarīta, jo Vivjena bija vienīgais bērns, kura nebaidījās no Džolijas biedējošā tēla. "Pārējie trīs un četrus gadus vecie izpildītāji man netuvojās. Tam bija jābūt bērnam, kuram es patiku un kurš nebaidās no maniem ragiem, nagiem un acīm. Tātad tai bija jābūt Vivai," viņa pastāstīja.

Filmā tiek apspēlēta ikoniskā ļaundare no klasiskās pasakas "Apburtā princese". Jaunā un skaistā Malefisenta dzīvoja mierīgā karaļvalstī līdz brīdim, kad harmonisko ikdienu izjauca iebrucēju karaspēks. Jaunā sieviete kļuva par dedzīgāko karaļvalsts aizstāvi, tomēr piedzīvoja nodevību, kas viņas sirdi pārvērta akmenī. Iespēja atriebties Malefisentai rodas, kad karalim piedzimst meita Aurora, un viņa tai uzliek lāstu.

Kurts Rasels kopā ar meitu Keitu Hadsoni


Keita nekad nav filmējusies kopā ar savu slaveno māti aktrisi Goldiju Hounu, bet ar tēvu Kurtu Raselu gan. Viņi abi redzami filmā "Deepwater Horizon: Liesmas okeānā" ("Deepwater Horizon", 2016). Rasels nav Keitas bioloģiskais tēvs, taču viņš palīdzēja audzināt Keitu un viņas brāli Oliveru pēc tam, kad Houna izšķīrās no Bila Hadsona 1982. gadā.

Šovā "The Ellen DeGeneres Show" sarunā ar Elenu Dedženeresu Keita atklāja, ka lai gan kopā pavadītais laiks filmēšanā bijis visai īss, viņai strādāt ar Raselu ļoti paticis. "Atkal filmēšanas laukumā biju kopā ar tēti, un tas man atgādināja laiku, kad biju mazs bērns un iemīlēju filmas, daudz laika pavadot filmēšanas laukumā ar viņu," sacīja Hadsone.

Savukārt Rasels "Entertainment Tonight" teicis, ka darbs kopā ar meitu procesu padarījis daudz jautrāku.

Filma balstīta uz patiesiem notikumiem, kad 2010. gada aprīlī Meksikas līcī Atlantijas okeānā aizdegās un uzsprāga viena no lielākajām naftas ieguves platformām, izraisot ASV vēsturē lielāko naftas noplūdi. Stāstā atspoguļota cilvēku neiedomājamā varonība, pašaizliedzība un spēks.

Vils Smits kopā ar dēlu Džeidenu


Vils Smits kopā ar savu tolaik sešus gadus veco dēlu Džeidenu kopā filmā "Tiesības uz laimi" ("The Pursuit of Happyness", 2006).

Kā atklājis Smits, filmas režisors Gabriēle Mučino ilgi nevarēja izvēlēties ideālo mazo aktieri, kas varētu spēlēt Vila Smita atveidotās lomas dēlu. Režisors bija redzējis aptuveni 500 bērnus, taču, tā kā viņš ir instinktīvs un intuitīvs mākslinieks, bija svarīgi, lai izvēle būtu pareizā.

Kad filmai tika izvēlēti aktieri, Džeidens bija sācis izrādīt interesi par aktiermākslu, tādēļ Vils ar sievu atļāva dēlam piedalīties noklausīšanā.

Turklāt šī nav vienīgā filma, kurā Vils Smits filmējies kopā ar savu dēlu. Četrus gadus vecais Džeidens piedalījies arī "Vīri melnā II" ("Men in Black II," 2002) uzņemšanā. Tiesa, filmā viņš redzams vien dažas sekundes vienā no kadriem. Savukārt 13 gadu vecumā Džeidens kopā ar tēvu filmējās"Atgriešanās uz Zemes" ("After Earth", 2013).

Filma "Tiesības uz laimi" balstīta uz patiesiem notikumiem, vēstot par cilvēku, kurš, pateicoties savai apņēmībai, kļuva par miljonāru. Smits filmā atveido Krisu Gārdneru, kurš ir pārliecināts, ka naudu iespējams nopelnīt ar neatlaidību, tomēr viņa bizness – kaulu skenēšanas aparātu tirdzniecība – izrādās neveiksmīgs. Lēnām izjūk Krisa ģimene, tomēr vīrietis nepadodas un kļūst par brokeri. Taču viss nav tik vienkārši – apmācības kurss ilgst sešus mēnešus, bet pēc tam darba vietu iegūst tikai viens no 20 kursantiem.

Toms Henkss kopā ar dēliem Četu, Kolinu un Trumenu

Toms Henkss par kolēģiem filmās saucis visus savus trīs dēlus. Vecākā dēla Kolina pirmā loma bija viņa tēva režijas debijā filmā "Lai ko tu darītu" ("That Thing You Do!", 1996). Pēc 12 gadiem viņi atkal apvienojās filmā "Lieliskais Baks Hovards" ("The Great Buck Howard", 2008). Kolins tajā atveidoja galveno lomu, bet Toms – Kolina lomas tēvu.

Filma vēsta par Baku Hovardu, kas savulaik bijis spoža skatuves zvaigzne. Viņa maģijas un hipnozes seansi priecēja skatītājus pat Lasvegasā, taču tagad tie notiek tikai mazpilsētās ar pustukšām skatītāju zālēm. Visiem, izņemot pašu Baku, ir skaidrs, ka šovs zaudējis spožumu.

Savukārt kopā ar vidējo dēlu Četu Henkss strādāja filmas "Greyhound" uzņemšanā. 2020. gada drāma ir patiesos notikumos balstīts stāsts, kura centrā ir ASV Jūras spēku komandieris Džordžs Krauze savā pirmajā kara misijā uz kuģa "Greyhound".

Savukārt ar jaunāko dēlu Trumenu Henkss kopā strādāja filmas "Vīrs, vārdā Oto" ("A Man Called Otto", 2022). Filmas galvenajā centrā ir nīgrs atraitnis vārdā Oto, kuru atveido Toms. Viņa vienīgā izklaide ir ķīvēšanās ar kaimiņiem, taču tad blakus ievācās jauna ģimene, kas Oto dzīvi kājām gaisā. Toma dēls Trumens filmā atveido Oto jaunībā.

Portālam "People" par filmēšanos kopā ar dēlu Toms Henkss atzina, ka "bez šaubām tas ir īpaši, jo es viņam mainīju autiņbiksītes. Viņš tika izvēlēts ļoti konkrēta iemesla dēļ. Mēs esam līdzīgi viens otram, viņš nav svešinieks."

Robins Viljams ar meitu Zeldu

Robins kopā ar meitu piedalījās filmas "Pagātnes noslēpumi" ("House of D", 2004) uzņemšanā. Portālam "Movie Web" kādā sarunā Robins atklāja, ka bija lieliski skatīties, kā spēlē viņa meita. "Tas bija tik labi, jo, esot šajā tēlā, es vienkārši varēju sēdēt un skatīties uz viņu," viņš stāstīja.

Filma stāsta par amerikāni Tomu Voršovu, kas jau 30 gadus dzīvo Parīzē, un neviens no apkārtējiem pat nezina, ka kādreiz viņš bijis pavisam cits cilvēks. Viss mainās, kad Toms dēlam dzimšanas dienā atklāj savu dzīves lielāko noslēpumu.

Raksta tapšanā izmantota informācija no portāliem "Movie Web", "People", "Vanity Fair", "Entertainment Today".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!