Фото: Vida Press

Populārais "Netflix" seriāls "Kronis" ("The Crown"), kas tiek demonstrēts jau kopš 2016. gada, sestajā sezonā pievēršas britu karaļnama notikumiem deviņdesmito gadu nogalē – princeses Diānas attiecībām ar Dodi Fajedu un viņas nāvi. Seriāla veidotāji izmanto pašizgudrotu vēsturi un pat princeses Diānas spoku, kurš steidz mierināt princi un sniegt padomus karalienei. Kino kritiķi ir šausmās!

Sirreāli un pārdroši – lai atspoguļotu Diānas nāves sekas, pie prinča Čārlza un karalienes sestajā sezonā parādīsies "spoks Diāna". Šo ambiciozo ideju izdevums "The Guardian" ir novērtējis ar vismazāko, tas ir, vienas zvaigznes atzīmi un pamatojumu, ka "ar Diānas spoku apsēstās sērijas ir definīcija sliktam scenārijam". "Seriāls trešajā sezonā sāka svārstīties, nākamajās divās zaudēja līdzsvaru un tagad gāžas bezdibenī," rakstījusi kritiķe Lūsija Mangana un piebildusi, ka to nespēj glābt pat komandas lieliskā aktiermeistarība.

Šim viedoklim piekritusi arī Anita Singa no izdevuma "The Telegraph". "Netflix" dārgakmens esot nonācis strupceļā un to vajājot pašu izgudrotais, dīvainais spoks. Apbalvojot nedaudz dāsnāk, tas ir, ar divu zvaigžņu vērtējumu, minēts, ka "izmantot princeses Diānas spoku, lai tas steigtos no Parīzes mierināt satraukto Velsas princi un karalienei sniegtu sabiedrisko attiecību padomus" izklausās pēc izmisuma. Kritiķe bilst, ka arī satiksmes negadījuma atspoguļošana esot absurda. Pēdējās dienas haoss noslēdzas ar avārijas skaņām Almas tilta tunelī un turpinās ar telefona zvanu Balmoralā. Visi dialogi, kuros tiek nodota informācija par nāvi, ir bez skaņas. Lūpas mēmi kustas, skatītājam jākoncentrējas uz mīmiku: "Kāpēc tā darīt? Ja tas ir gaumes jautājums, kāpēc kamera fiksē apmulsušā Harija seju, kas viņš izrunā vārdu "nē"? Labā gaume būtu šo ainu atstāt skatītāju iztēlei."

View this post on Instagram

A post shared by Just Jared (@justjared)


Četras zvaigznes no izdevuma "The Times" un žurnālistes Kerolas Midlijas piebilde, ka Diānas spoks "nebija seriāla zelta stunda" un tas esot sabojājis spēcīgo, aizkustinošo sēriju ideju. Tomēr spoka atveidotāja, aktrise Elizabete Debicki gan esot lieliska un viņas tēlojums izjusts un empātijas pilns. "Financial Times" recenzijā ar komplimentiem nav mētājušies: "Šīs ainas liecina par seriālu, kam trūkusi iedvesma. Pārāk novienkāršoti, virspusēji emocionāli triki, lai demonstrētu karalisko šoku un bēdas."

Bēdājas pat vēsturnieki. Kamēr "Netflix" ir uzstājuši, ka seriāls "vienmēr ir demonstrējis uz vēsturiskiem notikumiem balstītu drāmu", karaļnama vēsturniece Kellija Svabija BBC atzinusi: "Man kā vēsturniecei gribas raudāt. Skatītāji parasti sagaida zināmu atbilstību patiesajiem notikumiem, taču ne vienmēr iegūst."

Individuālajiem skatītāju vērtējumiem seriāla pēdējās epizodes būs pieejamas no 12. decembra straumēšanas vietnē "Netflix".

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !