Foto: Publicitātes foto

Vakar brīvā gaisotnē kinoteātrī "Forum Cinemas" tika nosvinēta režisora Dž. Dž. Džilindžera debija kā kinorežisoram – erotiski romantiskā spēlfilma "Ekstāze", kas tapusi pēc rakstnieces Karīnas Gleitneres (iepriekš Račko) romāna "Ekstāze" motīviem.

Pirmizrādes ballīti kinoteātrī pagodināja lielākoties Džilindžera un Gleitneres draugi un paziņas, un atnāca arī vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki. Baudot spirdzinošus dzērienus, viesi pozēja fotogrāfiem un ļāvās saviesīgām sarunām. Protams, par jauno filmu.

"Atšķirība starp kino un teātri ir milzīga. Teātrī, mēģinot divus mēnešus vienu epizodi, vēl var pilnveidot, bet šeit katrai epizodei ir kādas divas stundas. Un tajās divās stundās vienā brīdī ir jāuzņemas tā atbildība, ka – stop, šis ir nofilmēts. Pēc tam tas tā arī paliks. Visu laiku 20 stundas dienā tev ir pirmizrāde. Tā 28 dienas. Ir diezgan dīvaina sajūta. Mēs esam visu izdarījuši, bet pirmizrādes kā nav, tā nav. Nevaru noliegt, ka ir satraukums, jo šī ir lielā debijas spēlfilma. No sirds vēlos, lai skatītājus tiešām interesē tas, ko kopā ar komandu esam paveikuši," par savu lolojumu saka Džilindžers.

Gleitneres "Ekstāze" ir pirmais rakstnieces ekranizētais romāns. Karīna dalās iespaidos pēc pirmizrādes: "Ir īstenojies Latvijā kas nebijis, absolūts nestandarta projekts. Jau sākumā nolēmu, ka pilnībā distancēšos no tā, ko es esmu radījusi savā fantāzijā, jo sapratu, ka filma jebkurā gadījumā būs kaut kas cits. Man nebija konkrētu ekspektāciju, kurām filmā būtu jātiek attaisnotām. Jā, es ar interesi skatījos, man šķiet, ka komandai ir sanācis ļoti kvalitatīvs un interesants darbs. Man tiešām patīk filma."

No 1. decembra filma skatāma kinoteātros un kino izrādīšanās vietās visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!