Vairāki desmiti tūkstošu lietotāju sociālajos tīklos seko līdzi kādas īpašas kaķenītes Rū dienas gaitām. Rū, kurai ir zīmīgs vārds, ir neparasts dzīvnieciņš, jo piedzimis ar ģenētisku problēmu - viņai nav priekšķepu. Taču tas netraucē mazajai mīlulei baudīt gan saimnieku, gan apkārtējo uzmanību.

Kas ir šī kaķenīte un kā viņa iemantojusi tik daudzu tūkstošu uzmanību? Intervijā portālam Meowbox.com kaķenītes saimniece Džekija Dīka Eikija stāsta par dzīvnieciņa īpašo stāvokli, ikdienas paradumiem, kā arī vārda nozīmi.

Mazā Zaķenīte Sjū Rū (Lil' Bunny Sue Roux) ir gandrīz divus gadus veca kaķenīte, kura dzimusi ar ģenētisku defektu - bez abām priekšķepām. Tas gan nepadara dzīvnieciņu par neaktīvu un vientuļu, jo kaķenīte ir rotaļīga, ziņkārīga un saimnieku mīlēta.

Dīka Eikija stāsta, ka pati strādā veterinārajā klīnikā un kaķenītes fotogrāfija atsūtīta uz klīnikas e-pasta adresi. Rū, kā saimnieki saīsina viņas vārdu, tikusi nodota patversmē, un patversmes darbinieki interesējās, vai kāds būtu gatavs mīluli adoptēt. Dīka Eikija uzreiz iemīlējusi kaķenīti un nolēmusi ņemt viņu pie sevis.

Kā kaķenīte nonāca patversmē? Viņas saimniece stāsta iepriekšējiem Rū īpašniekiem, šķiet, nav paticis, ka kaķenīte kastītē veiktās dabiskās vajadzības neesot aprakusi. "Tas lauž manu sirdi, jo Rū noteikti cenšas cik vien spēj, lai ar saviem mazajiem locekļiem ķepu vietā kaut ko izdarītu," stāsta Dīka Eikija.

Vai mazais dzīvnieciņš dzīvi pavada sāpēs? Dīka Eikija stāsta, ka tas ir maz ticams. Kaķenīte ir kustīga un labi pārvietojas arī bez priekšējām ķepiņām. Tiesa, līdz ar vecumu, Rū var parādīties muguras problēmas, jo kaķenīte tomēr pārvietojas nedaudz citādāk. Tāpat saimnieki neuzskata, ka kaķenītei vajadzētu lietot protēzes priekšķepu vietā, jo, kā jau minēts, Rū gan labi pārvietojas, gan arī spēj augstu uzlēkt, turklāt viņas pakaļķepas ir ļoti stipras.

A video posted by Roux! 💗 (@lilbunnysueroux) on Jan 31, 2016 at 3:39pm PST

Vai kaķenīte ir saradusi ar savu stāvokli un citādo pārvietošanās veidu? Dīka Eikija skaidro, ka Rū ir iemācījusies lielāku uzsvaru likt uz savām pakaļkājām, tādējādi nedaudz atgādinot ķenguru pārvietošanās veidu.

Rū ir ļoti rotaļīga, un viņai īpaši patīkot skraidīt apkārt un spēlēties ar rotaļlietām. Tiesa, spēļu mantiņas viņa nevar paņemt ķepās, tāpēc viņa rotaļājas, tās paņemot mutē.

Raksturojot vienu dienu Rū dzīvē, Dīka Eikija stāsta, ka no ik rītu kaķenīte viņu modina. "Es to saucu par modinātājņaudienu, ko var apstādināt tikai ar brokastīm," Rū paradumu skaidro viņas saimniece. Pa dienu kaķenīte spēlējas ar diviem citiem kaķiem, vakarā pavakariņo, cītīgi nomazgājas un pirms miega iztērē pa dienu uzkrāto enerģiju. Dienas beigās Rū patīk ieritināties saimnieces gultā un aizmigt. Kaķenītei īpaši patīk, ja glauda viņas kaklu, un tad viņa sāk ļoti skaļi murrāt.

Kaķenīte Rū ir aktīva un ziņkārīga, viņai patīk vērot akvārija zivis, putniņus aiz loga, kā arī, protams, ēst un gulēt. Kas kaķenītei nepatīk? "Putekļusūcējs robots, lai gan ar to viņa palēnām samierinās; ēdiena gaidīšana un tas, ka citi jūt viņai līdzi, jo Rū grib, lai par viņu priecājas," sirsnīgi stāsta Dīka Eikija.

Kas slēpjas aiz viņas garā vārda? Mazā Zaķenīte Sjū Rū ir zīmīgs un simbolisks vārds. Mazā Zaķenīte - jo viņa lēkā kā zaķītis. Sjū - jo viņa kustās kā dinozaurs rekss, turklāt lielākais un labāk saglabājies rekss ir nosaukts par godu tā atklājējai Sjū Hendriksonei. Bet Rū apzīmē daļu no angļu valodas vārda "kangaroo", kas raksturo Rū pārvietošanās veida līdzību ķenguram. Kaķenītes garajam vārdam vēl tiek pierakstīts klāt "Dīka Eikija", kas ir saimnieces pirmais uzvārds un vīra uzvārds.

Rū saimniece aicina cilvēkus nenovērtēt par zemu tos dzīvnieciņus, kuriem ir kādas veselības problēmas vai īpašas vajadzības. Viņa tic, ka ikviens kaķis ir pelnījis mīlošus saimniekus, un ir priecīga, ka viņas dzīvē ienāca Rū.

Sekot līdzi Rū gaitām var īpaši izveidotajā Instagram profilā, kas skatāms šeit, vai Facebook profilā šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!