Spārkijs un Mikija ir adoptēti suņuki no patversmes. Viņu saimnieki ir Vita un Dāvis Baroni, kuri ir pārliecināti – suns no patversmes ir tikpat labs, kā jebkurš šķirnes suns. Turklāt viņu mīluļiem ir arī kāda pazīšanās zīme, par kuru saimnieki pastāsta raidījumā "Ķepa uz sirds".

Dāvis stāsta, ka sākumā viņiem bijis grūti izlemt, kādas šķirnes suni pirkt. Taču tad abi izlēmuši aizbraukt uz dzīvnieku patversmi "Labās mājas", lai paskatītos, kādi sunīši tur mīt.Topošo saimnieku nosacījums jauna sunīša izvēlē bija viens, proti, viņiem bija vajadzīgs suns-kompanjons. Turklāt sunim bija jābūt arī tādam, kuru var ņemt līdzi arī ceļojumos.

Kā Spārkijs nokļuva ģimenē? Dāvis atceras, ka suņuks burtiski izlecis no pārējā dzīvnieku bara. Pēc vairākām kopīgām pastaigām pāris saprata, ka Spārkijs būs viņu ģimenes suns. Turklāt četrkājainais draugs tik tiešām drīz pēc adoptēšanas devies ceļojumā uz Prāgu, kur Vita un Dāvis tobrīd dzīvoja.

Man cilvēki saka – paņemiet suni, man bail. Tad es saku – man ir no jums bail, kur ir jūsu saimnieks?
Dāvis Barons
Spārkijs un Mikija ir raduši doties pastaigā bez pavadām. Ja Prāgā tas bijis pašsaprotami, tad Latvijā bieži cilvēki nesaprot, kāpēc suņi nav pie pavadas. "Man cilvēki saka – paņemiet suni, man bail. Tad es saku – man ir no jums bail, kur ir jūsu saimnieks?" stāsta Dāvis.

Tā kā abi saimnieki daudz laika pavada darbā, tika nolemts sagādāt Spārkijam kādu draugu, ar ko kopā nebūtu tik vientuļi. Arī Mikija ir paņemta no patversmes. Lai arī Spārkijs no sākuma nav bijis apmierināts ar pārmaiņām un iepazīšanos ar jauno ģimenes locekli, Dāvis stāsta – tiklīdz suņi kopā iesēdās automašīnas bagāžniekā, viss bijis kārtībā.

"Ja Spārkijs mums ir tāds līderis un pārliecināts par sevi, tad Mikija ir skaista, maiga un ļoti emocionāla meitene," raksturo Vita.

Patversmē ir tik daudz labu suņu, viņiem jādod iespēja. Protams, sunī ir jāiegulda un ar viņu jāstrādā.
Vita Barone
Abiem suņukiem ir sava atpazīšanās zīme – stilīgi lakatiņi. Vita stāsta, ka tas ir stilam, lai padarītu viņus tikpat īpašus, kā šķirnes suņus. Ap kaklu lakatiņi suņiem tiek sieti jau no viņu pirmās dienas jaunajās mājās.

Dāvis un Vita ir pārliecināti, ka abi viņu mīluļi ir pierādījums tam, ka arī patversmes suņi ir tikpat forši, kā jebkurš šķirnes suns. "Patversmē ir tik daudz labu suņu, viņiem jādod iespēja. Protams, sunī ir jāiegulda un ar viņu jāstrādā, bet kontakts veidojas un suns ir gatavs tevi mīlēt," stāsta Vita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!