Mazā Pērle ir viens no tiem Jorkšīras terjeriem, kurš pagājušā gada oktobrī kopā ar 40 citiem bēdubrāļiem nonāca dzīvnieku patversmē. Vairumam no viņiem veselības stāvoklis bija kritisks, un arī Pērle nebija izņēmums. Taču jau vairāk nekā pusgadu suņuks dzīvo Muižnieku ģimenē, par ko stāsta raidījums "Ķepa uz sirds".

Lēmums adoptēt Pērli Muižnieku ģimenē nav radies pēkšņi un nejauši, jo tās locekļi jautājumu par kāda četrkājainā drauga ienākšanu saimē apsprieda jau divus gadus. Rūpīgi tika apsvērti visi faktori, tostarp tas, vai trīs bērnu ģimene patiešām spēs tikt galā ar vēl vienu dzīvu radību.

Nebija šaubu, ka ģimene izvēlēsies tieši šķirnes sunīti. Pērles saimniece Anita uzskata, ka šķirnes suņus ir iespējams prognozēt, savukārt to, ka suņuks jāņem tieši no patversmes, izlēma meitiņa Estere.

Mazā meitene uzskata, ka ir labāk ņemt dzīvnieku no patversmes, nevis no kāda cita cilvēka. Estere prāto, ka suņuki, kuri ir patversmē, savā dzīvē pieredzējuši kādu ļaunumu, bet, nonākot jaunā ģimenē, jutīs mīlestību.

Estere un Anita patversmē gan tika uzreiz informētas par šiem Jorkšīras terjeriem, un viņām pastāstīja, ka ar Pērli nebūs viegli. Lai satuvinātos ar mazo sunīti, Pērles topošās saimnieces viņu patversmē apciemoja pat vairākas reizes.

Kopš ģimenē ienākusi Pērle, mājoklis kļuvis daudz omulīgāks.
Saimniece Anita stāsta: "Bija sajūta, ka tā vienkārši vajag, ka tas ir mūsu suns." Viņa arī piebilst, ka par iespējamajām mīlules problēmām zināja un ar tām rēķinājās.

Taču tikai tad, kad Pērle atvesta uz jaunajām mājām, saimnieki apjauta, kāds darbs būs jāiegulda, lai suņuks iejustos jaunajā vidē. Pērlei bija nopietns auss iekaisums, kuru pilnībā izārstēt izdevās tikai pēc vairākiem mēnešiem. Pērle no veselības problēmām ir atkopusies Esteres un Anitas lielo rūpju dēļ.

Anita stāsta, ka sākumā Pērle sekojusi līdzi viņai un un vērojusi, kas tiek darīts. Tāpat Pērle vēl nav mācējusi nokārtoties, tāpēc to darījusi vairākās mājokļa vietās.

Pērles saimniece cer, ka nākotnē kopā ar suņuku varēs nodoties sportiskām aktivitātēm. Pagaidām gan visi kopā vingro no rītiem, un mazais dzīvnieciņš tajā labprāt piedalās.

Anita apstiprina – kopš ģimenē ienākusi Pērle, mājoklis kļuvis daudz omulīgāks. Visiem trim bērniem arī patīk spēlēties ar Pērli. Turklāt atliek vien mazo mīluli paņemt klēpī, un uzlabojas gan garastāvoklis, gan pašsajūta.

Atgādinām, ka pērn kādā mājā Mārupē bija savairojušies Jorkšīras terjeri, kurus atsavināja no saimnieka un pārvietoja uz dzīvnieku patversmēm. Šobrīd jau visi izglābtie Jorkšīras terjeri ir atraduši jaunas mājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!