Lūcija ir suns, kuru dzīve nav lutinājusi. Viņa divas reizes ir piedzīvojusi saimnieku nodevību, vairākas reizes nonākusi dzīvnieku patversmē. Kad šķitis, ka suņuks patversmes telpās pavadīs visu savu dzīvi, Lūcijas liktenis negaidīti mainījās. Suņu meitenes veiksmes stāstu iepazīt piedāvā raidījums "Ķepa uz sirds".

Ingrija Freiberga ar dēlu Niku neplānoja adoptēt suni, kad devās kādu no patversmes iemītniekiem staidzināt. Atbraucot mājās, Niks nav spējis aizmirst patversmē palikušo Lūciju. Mamma novērojusi, ka dēla acis bijušas pavisam saraudātas. "Viņš teica – mammu, varbūt mēs varam iedot mājas kaut vienam? Protams, mums nebija tāda doma, bet es sapratu, ka nevaru viņam atteikt," atceras Ingrija.

Lūcijas saimniece atzīst, ka tā tomēr nav bijusi tikai dēla iegriba. Viņa Nika acīs redzējusi arī līdzcietību un vēlmi palīdzēt, kas likusi pieņemt izšķirošo lēmumu – paņemt no patversmes vēl vienu mīluli.

Viņš teica – mammu, varbūt mēs varam iedot mājas kaut vienam?
Ingrija Freiberga
Ingrija piemin vēl kādu gadījumu, kad Niks ar draudzeni Santu devies uz patversmi apciemot Lūciju. Santa viņai atsūtījusi bildi, kurā redzams – Lūcija ir savā nožogojumā, bet Niks nespēj no viņas šķirties.

Lūcija, nonākusi jaunā ģimenē, ļoti ātri aprada ar pārmaiņām. Tomēr sākumā sadzīvē ar citiem mājas iemītniekiem gan nav gājis tik viegli. Ingrija stāsta, ka visgrūtāk bija ar vistām, no kurām divas Lūcija nokoda. Ingrijas mamma pat brīdinājusi – ja Lūcija nokodīs vēl vienu vistu, suns būs jāved atpakaļ. Taču vairs suņu meitene tā nav darījusi.

Viņa ļoti, ļoti uztraucas, vai viņa ir kaut ko izdarījusi nepareizi. Vaiņas apziņa nāk līdzi.
Ingrija Freiberga
Lūcijas saimniece saka, ka suns joprojām jūt vainas izjūtu par notikušo un aizvainojumu par iepriekšējo saimnieku uzvedību. "Viņa ļoti, ļoti uztraucas, vai viņa ir kaut ko izdarījusi nepareizi. Vainas apziņa nāk līdzi," stāsta Ingrija.

Šobrīd Lūcija itin labi satiek ar pārējiem mājas iemītniekiem – suni Roko, kaķi Modžo un zirgu Amerikano.

Ingrija atzīst, ka dzīvnieki spēj dot daudz mīlestības, kuru nereti atpakaļ tā arī nesaņem. "Viņai ir bail pazaudēt mīlestību," par Lūciju stāsta viņas saimniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!