Pasaulē mīt ne tikai viens, bet pat vairāki nīgrie kaķi. Vinstons ir to starpā. Persijas šķirnes kaķītis ar izteiksmīgo purniņu un allaž redzamo mēlīti iekarojis vairāku tūkstošu cilvēku sirdi, turklāt ievērību guvusi arī cilvēkiem raksturīgā poza, kādā Vinstons ļoti bieži sēž.

Portālam "Catster" Vinstona saimniece Džesija Džounsa, kura ar savu Persijas kaķu šķirnes mājdzīvnieku mīt Austrālijā, atklāj, ka četrkājainais draugs ir līdzīgs zināmajam komiksu varonim, laiskajam Gārfīldam. Tieši Gārfīlda līdzinieku viņa toreiz, pirms nepilniem diviem gadiem, meklējusi. Turklāt Vinstona stāsts ir vēl īpašāks, jo Džesija viņu ieguvusi no kāda gados veca pāra, kuriem nācās pārcelties uz veco ļaužu namu un kur mazo mīluli nevarēja ņemt līdzi.

"Mēs ienācām istabā un tur viņš bija – izspļauts Gārfīlds ar mēlīti, kas rēgojas no mutes," atceras Džesija. "Godīgi sakot, es tam nespēju noticēt, it kā es viņu būtu nosapņojusi."

Džesija pārnesa mājās jauno mīluli, un jau pavisam drīz četrkājainā drauga personība parādījās pilnā plaukumā. "Viņš ir ļoti draudzīgs, skrien pie durvīm, kad mēs pārnākam mājās, seko mums visur un guļ kopā ar mums," pastāsta kaķīša saimniece. "Viņš arī ir amizants un nemitīgi smīdina mūs." Džesija skaidro, ka vienmēr uzskatījusi sevi par suņu cilvēku, bet Vinstons mainījis viņas domas, un nu viņa kļuvusi arī par kaķu cienītāju.

Kā gan var necienīt kaķi, kas sēž gluži kā cilvēks? "Viņš noteikti nav vienīgais kaķis pasaulē, kas tā dara, bet viņa nokarenā mēle un apmulsušais skatiens noteikti ir viņa priekšrocība. Un tā viņš dara vai katru dienu," priecājas Džesija.

Ne tikai sēdēšanas poza kaķim ir neparasta. Džesija piebilst, ka nereti atrod Vinstonu guļam uz muguras ar visām četrām ķepām gaisā un mēli, protams, nokarājoties.

Izrādās, kaķis Vinstons sev noskatījis arī kādu tikpat slavenu draudzenīti, par ko arī "MansDraugs" vēstīja – kaķenīti Smūtiju ar žilbinošām acīm. "Tajās acīs viņš varētu skatīties mūžīgi," saka Vinstona saimniece.

Protams, nevar neievērot arī Persijas šķirnes kaķīša vizuālo izskatu. Saimnieki nereti nocērpj Vinstona spalvu, par kuru mīlulim, kā šķiet, iebildumu nav. Džesija skaidro, ka Vinstonam tas patīk daudz labāk, nekā tikt ķemmētam. Tādējādi kaķa spalva izskatās vizuāli skaistāka, nav savēlusies un rada asociācijas ar mazu lauviņu.

"Mēs gan saņemam dažus negatīvus komentārus par to, ka viņš tiek apcirpts. Cilvēki domā, ka mēs viņam dodam miega zāles un ka paši esam ļauni. Tas ir tālu no patiesības, tāpēc es viņos neklausos. Vinstons mierīgi sēž un murrā, kamēr tiek apcirpts, un vienmēr tiek uzmanītas viņa ūsas," paskaidro Džesija, piebilstot, ka ar cilvēku, kas kaķītim nogriež spalvu, ir labos draugos.

Sekot līdzi kaķim Vinstonam un viņa neparastajai sēdēšanas pozai var "Instagram" profilā un "Facebook" lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!