Foto: Vida Press
Kas var būt jaukāks par divām mīlīgām, apaļām actiņām, kas skatās virsū? Taču kaķēna Hermana skatiens ir pavisam neparasts, jo viņš dzimis nedaudz lielākām acīm. Tas gan mīlulim netraucē, jo viņš piesaista visu apkārtējo cilvēku uzmanību un spēj savaldzināt ikvienu.

Iebiedētais kaķis Hermans ("Herman the Scaredy Cat") ir īsspalvainais eksots, kaķu šķirnes pārstāvis, kuram raksturīgas salīdzinoši mazākas austiņas un mīlīgas actiņas. Taču Hermanim tās ir pavisam neparastas, jo mazais kaķēns dzimis ar lielām actiņām.

Par Hermanu rūpējas viņa saimniece Širlija, kura dzīvo Kopenhāgenā, Dānijā. Kaķēns ir nepilnus sešus mēnešus vecs dzīvnieciņš, kurš esot ārkārtīgi mīļš. "Kad es pirmo reizi sastapu Hermanu, viņš uzreiz man uzleca virsū, nolēma sēdēt uz mana pleca un murrāt," atceras Širleja.

Foto: Vida Press
Hermana actiņas ir tik lielas, ka plakstiņi nespēj tās pilnībā nosegt. Kaķēna saimniece pastāsta, ka klausās, vai viņas mīlulis krāc, jo tikai tādējādi var noteikt, vai Hermans guļ.

Taču Širliju nebiedēja tas, ka kaķītim ir neparasts izskats. "Lai gan viņš bija salīdzinoši mazāks un ar īpatnēju izskatu, es nolēmu, ka jāparūpējas, lai mēs kopā lieliski pavadītu laiku," lēmumu uzņemties rūpes par Hermanu skaidro viņa saimniece.

Foto: Vida Press
Hermanam gan nav konstatētas nekādas veselības problēmas, apstiprinājuši ārsti, lai gan kaķiem, kas piedzimst ar lielākām actiņām, laika gaitā var rasties acs lēcas luksācija, kas ietekmē gan actiņas izskatu, gan arī dažādas komplikācijas.

Tiesa, jau līdz šim kaķītis piedzīvojis dažas problēmas, piemēram, viņam bija grūtības pieņemties svarā un ēst, tāpēc saimniece viņu baroja pati. Hermans pierada, ka par viņu ļoti rūpējas, un nu ir visu cilvēku mīlulis.

Foto: Vida Press
"Viņš ir īpašs gan tāpēc, ka viņam ir neparasti lielas acis, kas rada mīlīgu izskatu, gan tāpēc, ka viņam ir ļoti jauks raksturs," Hermanu slavē Širlija.

Sekot līdzi interesantā Hermana dienas gaitām var "Instagram" profilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!