Varētu teikt, ka kaķi no ūdens bēg kā no uguns, tik ļoti daudziem murrātājiem slapjums nepatīk. Taču tas noteikti neraksturo mīluli Nātanu no Austrālijas, jo melnajai kaķenītei peldēšanās kļuvusi par vienu no iemīļotākajām darbībām.

Pludmales kaķis Nātana – šādu slavu guvusi kaķenīte, kas reiz adoptēta no dzīvnieku patversmes Kvīnslendā, Austrālijā. Vairāk nekā 130 tūkstoši "Instagram" sekotāju var vērot, kā melnā mīlule plunčājas pa ūdeni, lai arī daudzi kaķi no slapjuma mēdz izvairīties.

Sākotnēji kaķenīte ūdenī gājusi visai bijīgi, saslapinot kājas un ķermeni un nedaudz palēkājot pa viļņiem, saimnieki atklājuši portālam "The Dodo". Taču visai drīz viņa sākusi arvien pārliecinātāk doties ūdenī, sākdama jau peldēt.

Adoptēdami Nātanu, viņas saimnieki vēlējušies mīluli iesaistīt arī aktīvākās nodarbēs, nevis tikai ieslēgt četrās sienās mājoklī. Tādēļ Nātana apmācīta pārvietoties pie pavadas ārā. Zīmīgi, ka ģimenes mājoklis atrodas pie pludmales, tāpēc arī kādā dienā nolemts, ka ar Nātanu jāaiziet pastaigāties gar krastu.

Kā pastāstījuši saimnieki, sākotnēji kaķenīte, protams, bijusi izvairīga un piesardzīga. Taču saimnieki viņu iedrošinājuši un uzmundrinājuši, un Nātana jau varējusi pierast pie smiltīm un ūdens.

Nātana slapjumā devusies tik braši, ka pat neesot vēlējusies ūdeni pamest, sekodama saviem saimniekiem. Nu ģimene regulāri peldoties un līdzi ņemot arī savu četrkājaino draudzeni, kas apgāž priekšstatus par to, ka kaķiem ūdens nepatīk. Saimnieki norādījuši, ka Nātanai patīkot arī vārtīties smiltiņās un gulēt saulītē, taču peldēšanās joprojām esot viņas mīļākā nodarbe pludmalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!