Foto: Kadrs no video
Sociālajos tīklos populārs kļuvis video, kurā redzama žurka, kas mazgājas kā cilvēks. Zvēra neparastā uzvedība arī raisījusi šaubas par video patiesumu.

Kā norādīts "News.com.au", žurkas darbības nofilmējis dīdžejs Hose Korrea no Peru, turklāt, izrādās, žurka mazgājusies izlietnē viņa mājās. Fragmentā redzams, kā žurka, teju vai pilnībā ieziepējusies, mazgājas, ar kustībām atgādinot cilvēku. Grauzējs pat stāv uz divām kājām.

Video autors Korrea atklājis, ka ievērojis žurku tad, kad pats grasījies doties dušā. Tas noticis 27. janvāra rītā. "Žurka bija kā cilvēks, es nekad neko tādu nebiju redzējis. Tas ilga aptuveni 30 sekundes, un tad žurka aizskrēja. Manuprāt, viņa vienkārši vēlējās labi nomazgāties."

Vīrietis arī norādījis, ka neesot vēlējies žurkai darīt pāri, tāpēc arī neaizticis grauzēju: "Es tikai filmēju un ļāvu viņai aiziet." Savukārt par vairākiem miljoniem skatījumu, ko iemantojis video, Korrea teicis: "Nekad nebiju domājis, ka tas būs tik populārs. Es nespēju tam noticēt."

Tiesa, video netrūkst arī kritiķu un skeptiķu, kas uzskata, ka tas patiesībā nav īsts. Pastāvot bažas, ka žurka patiesībā bijusi nekas cits, kā vien sava veida robots, kas izpildījis cilvēkam raksturīgās mazgāšanās kustības. Tāpat tiek pieļauts, ka žurka esot marionete, kas tiekot vadīta caur striķiem.

Vēl izskanējusi doma, ka žurka pirms tam izmērcēta ziepjūdenī, ko centusies sparīgi notīrīt no sevis nost, kā tas redzams video. Vēl kāds izteicies, ka žurkas kājas varētu būt pielīmētas pie izlietnes pamatnes, tādējādi noslēpjot vadus, kas piegādājuši elektrību žurkai-robotam.

Portālā arī minēti zinātnieku un pētnieku viedokļi par video redzamo situāciju. Helsinku Universitātes biologs Tuomass Aivelo teicis, ka žurkai traucējušas ziepes ap viņas ķermeni, ko grauzējs centies ātri notīrīt nost. Viņš norādījis, ka žurka šādi nekad neuzvestos, ja vien nebūtu kaut kas, no kā dzīvnieks vēlas izmisīgi atbrīvoties. Savukārt Fordema Universitātes speciālists Džeisons Munši-Souts minējis, ka, iespējams, kāds tik tiešām ieziepējis žurku vai arī apmācījis dzīvnieku attēlot video redzamās kustības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!