Foto: Oļegs Kudrjavcevs @fotomotoa/ Publicitātes foto
Patversmēs mīt mājas mīluļi ar dažādiem likteņiem. Vieni atrasti, klaiņojot pa ielām, citi saskārušies ar cilvēku cietsirdību, bet vēl citus no uzticamā saimnieka šķīruši negaidīti dzīves notikumi. Taču tas nemaina faktu, ka viņi aizvien ir cerību pilni reiz atrast savu stūrīti kādā privātmājā vai arī pavisam nelielā un omulīgā mājoklī.

Kā zināms, patversmēs visā Latvijā savu cilvēku gaida liels skaits dzīvnieku. Dažādus sludinājumus vari atrast vietnē "Pukainis.lv".

Obers ir četrus gadus vecs, maza izmēra suņu puika. Šobrīd suņuks mitinās Rēzeknes dzīvnieku patversmē, gaidot ierodoties jauno saimnieku. Zināms, ka Obers maija sākumā atrasts uz ielas bez nevienas pavadošās personas. Vairāk par pūkaino mājas mīluli lasi šeit.

Savukārt Valmieras dzīvnieku patversmē dzīvo kāda aptuveni trīs gadus veca suņu dāma, kura atrasta Trikātas pagastā netālu no Blomes. Tā kā noklīdušajai suņu meitenei iepriekšējie saimnieki tā arī netika atrasti, šobrīd tiek meklētas jaunas mājas. Vairāk lasi šeit.

Ar Čelsiju, piecus mēnešus jauno kucēnu, iespējams iepazīties Rīgā. Kā norādīts sludinājumā, tik jauns sunīts ir kā balta, tīra grāmata. "Jūs, kas pieņemsiet šo bērnu, rakstīsiet viņas dzīves stāstu. Ļoti uzticīga, sargās no pāridarītājiem, ļoti orientēta uz cilvēku. Tver katru skatienu un cilvēka kustību." Čelsijas augums būs 50-55 centimetri, ir veterinārā pase, čips, potes. Vairāk uzzini šeit.

Runājot par četrkājainajiem draugiem – kaķiem, Aizkrauklē, Dzīvnieku aizsardzības biedrībā "Felida", dzīvo Aija, kas tiek saukta par ļoti labi audzinātu un mīļu dzīvo radību. Kaķenei ir seši gadi. Viņa izmesta uz ielas, taču nav zaudējusi cerību dzīvot pie atbildīgiem un mīlošiem saimniekiem, kuri vēlētos ikdienā blakus īstu draugu. Vairāk lasi šeit.

"Cat Care Community" paspārnē nonācis Partoss – četrus gadus vecais kaķis, kas savos izmēros ir visnotaļ liels. Partoss raksturots kā sabiedrisks un runātīgs. Vairāk lasi šeit.

Taču Ričarda liktenis ir miglā tīts. Kā vēsta sludinājums, viņš atrasts, klīstot kādas mājas teritorijā, nav zināms, vai bijis izmests. "Tomēr tolaik mincis cieta sāpes, jo viņam bija ļoti traumēta astīte. Ričardiņš tika aizvests uz klīniku, un astīte, diemžēl, jāamputē. Nu jau tā ir sadzijusi, izskatās ļoti labi un dod puisim pat tādu kā odziņu, jo viņš izskatās pēc maza lūša."

Skaidrots, ka sākotnēji Ričijs bija ļoti bailīgs un neļāva sev tuvoties. "Viņš ir traumēts un baidās no skaļām skaņām un straujām kustībām. Tomēr, neskatoties uz to, pāris nedēļu laikā, ar piepūli, runāšanos un mīlestību, Ričards ir atplaucis. Viņš runājās, mīļojas gar kājām, ļauj sevi glāstīt un pat paņemt klēpī. Viņš ir nobriedis meklēt savas īstās mājas un mīlošu ģimeni," skaidrots sludinājumā.

Nav vēlams pieņemt ģimenei ar maziem bērniem. Ņemot vērā, ka puika ir bailīgs un vēl nepieciešams laiks, lai pavisam adaptētos, jaunajam saimniekam ieteicams būt pacietīgam un nodrošināt mierīgu atmosfēru. Vairāk uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!