Foto: Publicitātes foto
Bieži vien viss, kas dzīvē vajadzīgs, ir kāds mājas mīlulis, kurš vakaros ieritinās azotē vai pie kājām un paklausās ar tevi mūziku, paskatās kādu filmu vai ar savu skatienu piespiež iziet laukā pastaigāties. Patversmēs visā Latvijā savu saimnieku gaida daudzi pūkaiņi, un viens no viņiem var kļūt par tavu ģimenes locekli jau šodien!

Patversmē Valmierā šobrīd dzīvo runcis, kuram dots vārds Melnbaltais. Viņš ir aptuveni septiņus gadus vecs. Lai gan dzīve nav lutinājusi un ir pārdzīvots arī ķepas lūzumu, Melnbaltais nav zaudējis sparu dzīvot un draudzīgu attieksmi pret cilvēku. Ja esi gatavs viņam dot mājas vai zini kādu ģimeni, kuras pulciņā runcis iederētos, vairāk par iepazīšanās iespējām lasi šeit.

Arī Alfs ir runcis-seniors. Cilvēki viņu atstāja likteņa varā neapdzīvotā atpūtas bāzē, stāsta Rēzeknes dzīvnieku patversmē. Vēstīts, ka Alfs ir īsts mājas kaķis, kurš pieradis pie siltuma, rūpēm un barības trauka. Runcis ir liela izmēra kaķis, labprātīgi nāk rokās un glaužas klāt. Vairāk par Alfu uzzini šeit.

Savukārt izteiksmīgā skatiena īpašniekam Morganam tikko apritējuši vien pieci mēneši. "Viņa brālis un māsa jau labu laiku kā adoptēti un laimīgi dzīvo mīlošās ģimenēs. Morgans bija tik izveicīgs un patstāvīgs, ka mazo šķelmi bija grūti notvert. Tagad Morgans dzīvo pagaidu mājās un nekur vairs pat netaisās bēgt, jo te viņam ir draugi un lielā cerība satikt savu īsto adoptētāju ģimeni," vēstīts sludinājumā. Vairāk par Morganu uzzini šeit.


Saimnieka meklējumos ir arī nelielā auguma suņu dāma Čita, kura dzimšanas dienas tortē pēdējo reizi nopūta septiņas svecītes. Čitas bijušie saimnieki pārvākušies uz dzīvi citur, bet sunīti atstājuši, tāpēc tagad četrkājainā mīlule meklē jaunus, atbildīgus saimniekus. Ar Čitu vari iepazīties Alūksnē. Plašāk lasi, klikšķinot šeit.

Daudz jaunāks par Čitu ir Boņapards – gadu vecais suņu puika, kas šobrīd dzīvojas Rēzeknes dzīvnieku patversmē. Viņš patversmē nonāca pēc tam, kad tika atstāts, klaiņojot pa pilsētu. "Raksturs šim puikam ir ļoti draudzīgs, ir neliela auguma un arī nebūs lielas miesasbūves. Tiecas pie cilvēkiem un ir lielā sajūsmā par pastaigām svaigā gaisā," skaidrots aprakstā. Vairāk par suņu puiku uzzini šeit.

Savukārt Kurts palika dzīvs tīras nejaušības pēc, spēlējoties ielecot lielā riepā, kur viņu nepamanīja. Sludinājumā vēstīts, ka viņš klusi sēdējis riepā un drebējis no bailēm, kamēr viņa acu priekšā nogalināta visa ģimene. Mūsu civilizētajā pasaulē cilvēki reizēm vēl aizviena ar izšaušanu risina klaiņojošo dzīvnieku problēmu. Plašāk ar četrus mēnešus vecā Kurta stāstu, kurš šobrīd ir māju meklējumos, iepazīsties šeit.

Ja, izlasot aprakstus, saproti – neviens no šiem dzīvniekiem nav tavs, droši ieskaties vietnē "Pukainis.lv". Tur atradīsi sludinājumus par vēl daudziem pūkaiņiem, kas jau drīzumā cer ieritināties jaunā saimnieka azotē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!