Foto: Publicitātes foto

Pēc gandrīz mēnesi ilga pārtraukuma 16. novembrī Rīgas Zooloģiskais dārzs ver savus vārtus apmeklētājiem, lai jau atkal būtu pieejams nesteidzīgām pastaigām un interesantiem brīžiem kopā ar jau iemīļotiem iemītniekiem – tīģeri Augustu, roni Puiku, ziemeļbriedi Elmo, servalu Zulu un daudziem citiem. Savukārt garāku pastaigu cienītāji aicināti no jauna paviesiesoties Rīgas zoodārza filiālē "Cīruļi".

Var šķist, ka dzīvnieku dzīvē nekas nemainās atkarībā no tā – ir vai nav zoodārzā apmeklētāji. Taču patiesībā dzīvnieki ātri vien pierod pie miera un klusuma, tāpēc zoodārza pārstāvji ļoti lūdz apmeklētājus vismaz pirmo nedēļu ciemošanās laikā pārvietoties klusi un, pamanot dzīvnieku satraukumu, netuvoties nožogojumam vai mītnei. Īpaši šis lūgums attiecināms uz tramīgo antilopju impalu un zebru viesiem Āfrikas savannas ekspozīcijā, kā arī žirafes Vakilijas draugiem Žirafu mājā. Jāņem vērā, ka 16. novembrī jaunajai žirafei būs pirmā tikšanās ar apmeklētājiem iekštelpās, jo līdz šim svešiniekus viņa ir redzējusi tikai pie āra aploka nožogojuma. Neiecietīga pret ziņkāriem skatiem atkal kļuvusi arī lauvene Cvanga, kura savus lauvēnus Teiku un Vari joprojām pieskata ļoti rūpīgi un nekautrējas uzrūkt ļaudīm pie skatloga.

Tomēr vairumam dzīvnieku atkalredzēšanās ar apmeklētājiem ir priecīgs notikums, stāsta zoodārzā, jo cilvēku vērošana viņiem ir kā savdabīga izklaide, kā ikdienas teātra izrāde. "Un tikai jau cilvēki domā, ka iet uz zoodārzu vērot dzīvniekus. Patiesībā jau ir otrādi," vēstīts zoodārza paziņojumā.

It kā jau mēnesis ir pavisam īss laika sprīdis, bet pa šo laiku lūsēni Demijs un Rems jau teju māti pārauguši, lamu vikunju un baltpurna briežu mazuļi nobrieduši spēcīgi un stalti, bet vainagdzērvēns no vecākiem atšķirams vien pēc brūnas cepurītes, nevis zeltaina kroņa. Katrs mēnesis zoodārzā nes izmaiņas!

Atgādinām, ka zoodārzs strādā "zaļajā režīmā" – pieaugušajiem viesiem pie kasēm uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, savukārt bērniem no 12 gadu vecuma arī uzrādot testēšanas sertifikātu. Kases atvērtas no pulksten 10 līdz 16.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!