Foto: DELFI
Pandēmijas divi gadi, vēlāk inflācija un energokrīze neveicina bezsaimnieka dzīvnieku adopciju no patversmēm. Uzrunātās dzīvnieku aizsardzības biedrības uzskata, ka situāciju ar pārpildītajām pagaidu mājām var atrisināt, izglītojot sabiedrību, arī sodot par pārkāpumiem.

Ikvienu no viņiem aizsargā Latvijas dzīvnieku aizsardzības likums. Tomēr realitātē bezsaimnieka dzīvnieku skaits Latvijas dzīvnieku patversmēs nesamazinās. Tieši pretēji – iedzīvotāju ienākumu kritums rada bažas, ka interese paplašināt ģimeni ar četrkājaino draugu varētu šajā laikā kritiski samazināties.

Biedrības "Ar sirdi delnā" dibinātāja Andra Tomase: "Mums ir bijuši divi kovidgadi, kad dzīvniekus ņēma visi, kas var atļauties un kas nevar atļauties. Tas tirgus – negribas teikt "tirgus" par dzīvniekiem, bet tā ir, – ir pārsātināts. Viss. Pieprasījuma nav vairs nekāda. Bet dzīvnieki tiek tieši tāpat ražoti. Kā bija, tā ir."

"Ļoti daudz dzīvē ir dzirdēts: "Tas ir man suns, ko es gribu, to es daru; varu arī viņu nošaut, ja gribu". Tad tev ir jāieslēdz radošais gars un jāpaskaidro cilvēkam, ka tik viegli tas nav!"

Skatīties video:

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!